Cytuj:
Oryginalnie dodany przez matkus
Ojej, a wiesz, że runa to litera, i jest pismo runiczne?
Więc jakim cudem w Tibii takie kamyczki ludzie nazywają runami?
A wiesz, że paladyni przeważnie walczyli mieczami, i byli niemal święci? A w tibii paladyn z mieczem to jakiś dziwoląg.
I tak by można mnożyć przykłady. Po prostu w tibii proces zdobywania dostępu do cudzej postaci wbrew jej woli nazywa się hackiem, co niewiele zwykle ma wspólnego z prawdziwym hackiem, ale cóż, taki świat.
|
1.Runy (ze staroskandynawskiego run - "tajemnica"), dawne pismo północnoeuropejskie, którym posługiwały się plemiona germańskie
2.Paladyni to "niemal święci"?Paladyni mószą być święci,walczą oni z nieumarłymi,demonami itp. Ale rozumiem ,że w Tibi nie bedzie takich elementów bo to by się nie dało raczej.
3.A tak jak mówie hack a crac to co innego :
haker (ang. hacker od hack ciosać; wchodzić nielegalnie do systemu komputerowego przy użyciu modemu)
crack (ang. cracking od crack tłuc; rozłupywać na kawałki)
Ale dobra pożućmy tą encyklopedie
Powrućmy do tematów miłych i niemiłych,ja tylko walcze z używaniem terminów bez ich rozumienia.Wiesz o co chodzi?Głównie przez media HAKER jest mylony z CRACKEREM ale to jush tak yest.
(Mam nadzieje ,że nie dostane bana

)
ooo i znalazłem yeszcze coś o palladynie ale tak w rzeczywistości:
Paladyn
Paladyn, sławny rycerz (zwykle wędrowny), wojownik i obrońca księcia w średniowieczu. W poematach epickich nazywano tak rycerzy Karola...
paladyn
paladyn (ang., fr. paladin z wł. paladino z łc. palatinus pałacowy, cesarski od łc. Palatium Palatyn) hist. znakomity wierny rycerz...
Macie racje to yest hamskie ale z drugiej strony,czy yest Fair używanie cheatów?