Zobacz pojedynczy post
stary 16-03-2005, 13:55   #26
Dabek
eX Moderator

Dabek's Avatar

Data dołączenia: 31 01 2004

Imię: Dabeek
Profesja: Elite Knight
Świat: Calmera
Poziom: 100
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mardag
wiem ze to moze durnie zabrzmi... ale po co sorcowi/drudowi bron?
w sumie i tak wrecz lepszych potworow tluc nie bedzie...
Ale nie bedziesz przecież marnował hmma na zabicie szczura czy rota, nie?
Cytuj:
ja mam w miare niski lvl i chce sie wybrac na OL (mam 3bp hmmow i 3 gfb & 1 bp mf , mam zamiar lazic tam na niewidce i tluc w szczegolnosci berserki) no ale wiadomo problem jest z capem...
mam sredni eq wiec sporo wazy... w sumie bez zarcia w samym eq zostaje mi moze z 200 capa czyli to jest na 5 bp runow (niecale)
moj d-hammer wazy 97 wiec jakbym go nei wzial to moglbym wziasc na loozie 7 bp...
to zly pomysl?
Tak, to zły pomysł, nawet bardzo. Many na niewidki Ci szybko zabraknie, ani też nie będzie się to opłacać, a nawet 1 zerk może cie szybko ukatrupić, nie mówiąc o grupkach 3-5 jakie tam można spotkać.
Cytuj:
i jeszcze raz mi wytlumaczcie czemu zlym pomyslem jest noszenie dwoch tarcz... bo jesli dobrze zrozumialem to dwie tarcze daja to ze moge blokowac 4 potworki naraz zamiast dwoch (tylko to? )
Dwie tarcze NIC nie dają, nie zablokujesz dzięki nim więcej potworów. Liczyć się będzie lepsza tarcza, a ta gorsza będzie marnować tylko cap i miejsce - totalnie nic nie dając.

Cytuj:
jaka jest (orienacyjnie) cena stealth ringa?
Conjamniej 5k, za tyle można je kupić u Djinów.

Cytuj:
1. sd i explo wala podobno dmg fizyczny... wiec czy armor i tryb walki zmniejszaja dmg od tych czarow?
Armor na pewno wpływa na obrażenia od sd, co do trybu walki nie wiem ale chyba nie ma on znaczenia.

Cytuj:
2. na zachod od pustyni (za rzeka) jest wieza ze szkieletami, ghoulami i dsami... ale nie ma do niej wejscia z powierzchni... mow mi ktos powiedziec jak tam wejsc?:/ i ew czego moge sie spodziewac... (dsy na niewidce wiec nie ma obaw.. ale moze sa grozniejsze potwory:/)
Przełącznik otwierający drzwi znajduje się w pobliżu wierzy. W środku jest bh w podziemiach, dsy na piętrach, monk, witch i geomancer na szczycie.

Ostatnio edytowany przez Dabek - 16-03-2005 o 13:56.
Dabek jest offline   Odpowiedz z Cytatem