Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nightwalker
Czy to, żę źli ludzie trafiają do Piekła nie wyklucza wszechmiłosierdzia Boga?
|
Wg mnie chyba raczej tak. Bo skoro Bog byłby taki wszechmilosierny to nie skazywalby na wieczne potepienie. no nie??
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez M@niek
Nawet nie wiesz kiedy to moze sie przytrafic.. ze sie urodziles nie znacze ze masz na bank 70lat zycia+
Wiec nie badz taki pewien bo nie wiesz kiedy zrobi sie ciemno...
|
Hmm... Codziennie zyje tak jakbym mial zyc najmniej z 70 lat. Wg mnie zastanawianie sie nad czyms tak "błachym" i nieuniknionym jak smierc jest malo sensowne. Nic to nie zmieni, niczego i tak sie naprawde nie dowiemy a kiedy przyjdzie to napewno przewyzszy wszystkie nasze wyobrazenia. Ludzie marnuja czas na taki temat zamiast zlapac kogos za lapke i cieszyc sie tym co Bog dal ( i kiedys napewno zabierze)
@Baron Kaldrick: Po mnie napewno przyjdzie szczur
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mc Macio
chodzilo mi o to ze ok 3000tys lat temu nauka nie wytlumaczala roznych zjawisk i ludzie wtedy nie wiedzieli skad te zjawiska pochadza(i tez sie zastanawiali nad sensem zycia itp) wiec doszli do wnisku ze musi byc cos "nad" czyli Bóg
|
Byc moze i tak bylo. Ale popatrz teraz: mamy TV, podruzujemy po swiece, szukamy innych cywilizacji. Mamy ogromna wiedze naukowa w porowaniu do tych sprzed 3000 lat. A nikt nie potrafi fachowo" zanegowac istnienia Boga jak i zycia po zyciu. Moze tylko sie troszeczke od niego oddalic bojac sie, ze to co robimy jest zle...