Club- chociaż tani, ale nabijecie lvl, skills i co potem?? Bez sensu bo tak naprawdę dobre bronie tego typu na zwykłym serwerze są nie do zdobycia.
Broni dwuręcznej też tutaj dobrej brakuje, już nie wspominając o jednoręcznej. Moim zdaniem najgorszy wybór.
Axe- trochę już w tym siedzę i jestem zadowolony. Problemu ze zdobyciem też raczej nie ma, nazbierajcie kasy i zaraz znajdziecie jakiegoś sprzedawcę. W miarę tanie i dostępne. Co prawda aż do 100 będę się musiał męczyć z f-axe i brakuje czegoś po drodze. Broni dwuręcznych nie brakuje a na końcy naszej drogi marzeń mamy stonecuttera
Sword- największy minus to że drogie, na początku będzie trzeba bulić za nie ostro

Ale z perspektywy czasu całkiem niezłe. Serpent/spike potem fire potem bright i potem SoV więc moim zdaniem niezłe. Jako broń dwuręczna gs też się nieźle spisuje.
Może jakaś mała statystyka dla broni w miarę dostepnych na dłuższą metę:
Club
1 ręczna Skull Staff 36/12
2 ręczna War Hammer 45/10
Anihilator Brak Danych (nie wykluczam że nie ma odpowiednika axe i clubów)
Axe
1 ręczna Fire Axe 38/16
2 ręczna Dragon Lance 47/16
Anihilator Stonecutter Axe 50/30
Sword
1 ręczna Bright Sword 36/30
2 ręczna Giant Sword 46/22
Anihilator Magic Sword 48/35
Best:
1 ręczna atak: axe
1 ręczna obrona: sword
2 ręczna atak: axe
2 ręczna obrona: sword
Anihi atak: axe
Anihi obrona: sword
Podsumowujący cluby odpadają na całej linii, zostają do wyboru swordy albo axe. Jeżeli zależy Ci na ataku i minimalnie szybszym (mimo wszystko minimalna różnica jest) expie lepsze są axy z lepszym atakiem. Natomiast swordy mają znakomitą obronę i świetnie się nadają do blokowanie.
Dlatego musisz wybrać między axe i swordami. Jednoznacznego wyboru nie ma wszystko zależy od Was. Obojętnie co z nich wybierzesz moim zdaniem będzie dobrym wyborem a zależy on od stylu grania. Mam nadzieję że ciut pomogłem
PS: Temat raczej do działu broni, a tak swoją drogą były już chyba podobne. Chociaż na bezrybiu i rak ryba, a że tyle durnych tematów ostatnio to czasem nawet lepiej odświeżyć stare wątki