Thais:
Średnia ilość pk (w większości noobki co kończą z grą i rookują postać)
Dość dużo expowisk dla lvli do 40-60. Fibula (roty, beholdery, orce, dsy, a także za bramką od 50 lvla mino archery minosy dragi i dle) Cyklopy, pojedyńcze respy wielu stworków (niestety pojedyńcze...) jest także mintwain.
Noobów dość dużo jednak i lootów do depo nie potargamy bo dużo złodzeji.
Carlin:
Nooby nooby i jeszcze raz nooby same złodzieje thiefy cheaterzy masa tłumu.
Expowiska Gl, Folda valkirie amazonki i trole.
O targaniu loota nie ma mowy jedynie z foldy parcelka.
Jedyną według mnie zaletą carlin jest to że jest dużo ludu i można łatwo handlować.
Dużo pk
Kazordoon:
Miasto wysokich lvli, miły klimat, dobre expowiska (dwarfy roty spidery soldki guardy). Niektórzy uważają że to miasto jest dziwne zagmatwane itp.... Tak naprawdę po jakimś tygodniu bardzo łatwo się połapać. Bardzo dobry loot okolo 2-8k w kasie na godzine. Dość niskie ceny w sklepach. Jednak co parotygodniowy spacer na ląd do thais i na fibulę dobrze zrobi ;].
Venore:
Miasto osób dość chciwych (po wyjściu z rooka nie da sie nic wyżebrać kiedyś sprawdzałęm

)
Dobre expowiska przedewszystkim dla h lvlowych palków i postaci magicznych.
Low lvle mogą iść na swampy albo na amazon camp.
Nie ma wiele pk i noobków.
Ab:
Miasto polaków expowiska dla niedużych lvli jedynie hellgate dla większych.
Edron:
Miasto dobre do rozwijania się postaci (nie ma czarów dla facc

).
Wiele expowisk dla każdego lvla.
H lvle mogą chodzić na dle behemoty itp

Darashia:
Miasto według mnie dla postaci magicznych gdyż jest wiele kopalń rotów oraz nekro gs vampy dsy itp.
Ankrahmun:
Bardzo miłe miasto dośc dobre ceny w sklepach.
Expowisko dla każdego lvla. 8 lvl może chodzić na larvy albo na np szkielety hieny itp. 15-50 lvle na dragi ghule crypt szamblery itp
Ponad 50 lvle to za ogniki w cavach dle itp.
Bardzo przyjemne miasto dobre do expienia.
Mam nadzieję, że pomogłem chodz 1 osobie w decyzji. Sam preferuje Kazo Ank i Edron.