Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Zefir
taka jest prawda bo nie wiem czy wiesz ze to wlasnie ten skorumpowany rzad wprowadzil nas do UE i dzieki temu rzadowi sie otworzylismy na Europe.
|
No tak..SLd bardzo sprawnie (ironia) kontynuowała rozmowy dotyczące wstąpienia do Unii rozpoczęte przez Buzka (buuu..zonk 1:0 dla mnie)
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez zefir...
I jeszcze jedno,popatrz sobie kiedy padly najwieksze zaklady przemyslowe w Polsce (odp za AWS-u)
|
no tak.. bo wszystkie nierentowne zakłady które przedAWueSowska władza PRLu trzymała tylko po to, zeby aby wysyłać kase do Rosji zostały rozwiązane, padły śmiercią Czystego Kapitalistycznego rynku...(buuu..zonk 2:0 dla mnie)
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez zefir..
a te ktore nie padly zostaly wprowadzone w niesamowite dlugi,
|
Długi to akurat narobił Gierek (komuch...)do tego momentu, każdy Polak płaci od każdego swojego zarobionego grosza 20% aby spłacać długi, których narobił Gierek...Wałęsa, (jak wiesz powiązany z AWS) umożył 40% długów (dzieki rozmową z innymi rządami) - (buuuuu...zonk.. 3:0 dla mnie)
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez zefir
bo nie bylo redukcji zatrudnienia[co jest niestety zlem koniecznym w procesie transformacji].
|
Po przejęciu władzy przez AWS zaczęto powoli redukować zatrudnienie..wiesz cos tałoby się gdyby na raz zwolniono 2-4 miliony pracowników??gratuluje...no..pewnie trza było to zrobic..bravo dla pana (4:0 dla mnie)
Cytuj:
I jestem pewnien ze przez wlasnie ten caly "kochany" AWS padlo obecnie bardzo wiele zakladow,bo niestety z takimi dlugami nie da sie utrzymac za dlugo.
|
Taaaa...twoim tokiem myślenia AWS zniszczył polskie zakłady bo polski nrynek otworzył się na tzw gospodarke wolnorynkową.....zakłady padły, bo nie były przystosowane do szukania same sobie rynku zbytu (no bo po co miałyby szukac, kiedy za PRL był jeden jedyny rynek zbytu, który brał wszystko jak leci - Rosja) - (czyżby 5:0??)
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez zefir
I jeszcze jedno,nie wiem czy wiesz co przynosi najwieksze straty w Polskiej gospodarce[odp gornictwo].AWS nawet nie ruszyl tego problemu,
|
No może dlatego, iż AWS zajęty był reformą rolnictwa, szkolnictwa, służby zdrowia?? (tą ostatnią oczywiscie z***.ało SLD, bo keidy kasy chorych zaczynały stawac na nogi to SLD dorwał sie do władzy i roz.pierd.olił je, tworzac fundusz zdrowia który kuleje...)--(next punkt dla mnie?)
Cytuj:
a za czasow zlego SLD zostalo wypier*** cala masa gornikow[zlo konieczne jak juz pisalem] i dzieki nim wlasnie Polska ze 2 lata temu sprzedala pierwsza tone wegla z zyskiem[tak,zgadza sie,wczesniej doplacalismy do kazdej tony wegla ktora sprzedawalismy,absurd??].
|
ojj super..wiesz...bo jesli kopalnie miały długi stworzone przez PRL to trudno było zarabiać... (7:0)
Cytuj:
I powiem I chce Ci powiedziec dlaczego AWS nic nie robil.AWS byl bardzo silnie zwiazany ze zwiazkami zawodowymi,ktore oczywiscie nie zgadzaly sie na zwolnienia.
|
No wiesz...dziwne jest wiesz co?nie wiesz coz naczy AWS? akcja wyborcza solidarnośc..a czym jest solidarność? związkiem zawodowym,k ktory jako jedyny przeciwstawil sie komunie...dziwne by było gdyby AWS sie od nich odciął..nie sądzisz?
Cytuj:
jeszcze raz powtorze,nie bronie SLD bo akurat znacznie bardziej podoba mi sie SDPl,
|
hmm..SDPL jesli bys nie wiedzial stworzyli członkowie SLD którzy jak szczóry uciekli z tonącego okretu SLD, aby nie zatonąć razem z nim i dorwać się jeszce do władzy i doic Polaków.(ehh juz straciłem rachubę)
a na koneic jeszcze to:
Cytuj:
jaka lewica BYLA[ta co atakowala studentow] i jaka jest [jestem studentem i jakos nikt z policjantow mi za to poki co w morde nie dal]. nie myl tych dwoch pojec,
|
mój drogi..to była ta sama PRL...ta samiuśka....
@re UP UP - nie widziałem Twojego posta wcześniej..właśnie myśle o politologii, tylko jedyny minus - egzamin z historii...wybiore chyba jednak geografie..albo dziennikarstwo (choć tam tez need hista).. jak oceniasz moją wiedzę polityczną?