Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sir Otto
Padł mi pomysł zrobienia gry Ala'Tibia (tzn będzie miała tylk ografikę ala tibia, nic pozatym.)akcja będzie się rozgrywać pod koniec średniowiecza cesarskiego (czyli samuraje itp..rycerze...). Następnie potzrebuję dość dobrych grafików aby zrobili np. trawę,drzewa,broń,pancerze i wodę,falę itp oczywiście wszystko w paincie. Potem będziemy potzrebować stronki mam już stronkę więc to nie problem, jak się już gra rozrośnie np. (2 lata później)..wymyślimy PACC i np. na pół roku 50 USD a jak na rok to 100 (albo max zasięg PACC to 4 lata czyli 400USD). Jak się dobzre powiedzie to będziecie wynagradzani  .
|
Widze, że programista nie jest potrzebny. Fajnie się będzie grało w taką grę.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sir Otto
Następnie najtrudniejsza rzecz ja jestem tylko "small bossu" czyli nie umiem robić gier ale je wymyślać więc kto umie niech się tutaj zapisze.
|
Wymyślać każdy potrafi. Spróbuj najpierw zrobić moda do jakiejś gry (np hl, do "dwójki" dołączone są narzędzia do edycji gry [kod źródłowy, edytor modeli, map, itp/]) i wtedy zabierz się za robienie własnych gier. Gdyby do gry wystarzczył pomysł, ja zrobiłbym już takich dziesiątki, jeśli nie setki