DL jest lepsza i wole axe od swordow ale jesli zaczynamy nowy swiat swordy maja niesamowita wrecz miazdzaca przewage nad axami w postaci bright sworda.
Na tym poziomie na ktorym moge zdobyc bright sworda 36/30 z klasy axe bede mial najwyzej knight axe
Co sprawia ze przy zupelnie nowym swiecie swordy maja niesamowita przewage.
Dl jest lepszy od GS na wysokim poziomi skila i lvl duzo lepiej jest zadac wieksze obrazenia i szybciej zabijac niz
mniej tracic na uh, i zabijac wolniej potwory.
Dostepnasc axe ringow sprawia i nie dostepnosc sword ringow sprawia ze axe zaaawsze maja niesamowita przewage ataku.
Bronie legendarne:
Stonecuter axe- jednoreczny 50-30
Great axe - 2 reczny 52-21 lub 23 nie pamietam dokladnie.
Svord of Valor- jednoreczny 48/35
Wrlord sword- 2 reczny 53/38
Stonecuter i SoV sa ruwnie "latwo dostepne". Majac 1 ma sie drugi.
Great axe i Warlord.s nie mam pojecia gdzie i jak zdobyc i czy wogule sa dostepne. O ile zdobywajac knightem lvl 110-120 a palkiem 110+ mozna zdobyc SA i SoV o tyle o tych 2 pozostalych ciezko mi cokolwiek powiedziec.
Jesli chesz grac na jednym z powstalych juz serwow radze axe. ja z Dl zabijam znacznie szybciej cyce w cycopolis niz ludzie o podobnym skilu z Gsem przez co expowanie przy mnei jest prawie nie mozliwe
Jesli to ma byc serw ktory powstanie swordy maja niezla przewage i sam mam dylemat. Sword czy axe.( ale tylko w przypadku nowego swiata)