Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sir Otto
Witam  .
Następnie najtrudniejsza rzecz ja jestem tylko "small bossu" czyli nie umiem robić gier ale je wymyślać więc kto umie niech się tutaj zapisze.
Dziękuję.
|
Wiesz... na początku myślałem, że naprawdę jesteś już w trakcie beta-testów silnika, ale brakuje Ci porządnych grafik... no cóż... powiem tyle, że pisanie gry to nie montowanie czegoś z gotowych projektów. Sam mam na koncie jednego, shitowego rpga i drugiego arcade + pseudo strzelanka w 3D na openGL (do których grafikę robił mój oddany przyjaciel [tm]), a z każdym z nich bawiłem się co najmniej 6 mięsiecy nim mogłem wszystko połączyć w fabularną całośc i dumnie nazwać v0.5. Napisanie mmorpg jest niby prostrze, ale jeśli liczysz na komercyjny sukces, musisz przyciągnąć ludzi grafiką, czy jakąś innowacją, a do tego znaleźć porządny host (3 mocne, sprzężone na jednym emulatorze komputerki + łącze 8Mbit/s to wcale nie tak dużo).
Jedym zdaniem - pomysł na grę możesz sobie wsadzić głęboko w rzyć, bo i tak ulegnie on 3 razy zmianie w trakcie pisania gry -.-''
Możesz się uważać za oficjalnie wyśmianego... chociaż nie ty pierwszy...