Zobacz pojedynczy post
stary 25-03-2005, 02:45   #17
Ing
Użytkownik Forum

Ing's Avatar

Data dołączenia: 30 11 2004
Lokacja: Thais

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sir Otto
Witam .
Następnie najtrudniejsza rzecz ja jestem tylko "small bossu" czyli nie umiem robić gier ale je wymyślać więc kto umie niech się tutaj zapisze.
Dziękuję.
Wiesz... na początku myślałem, że naprawdę jesteś już w trakcie beta-testów silnika, ale brakuje Ci porządnych grafik... no cóż... powiem tyle, że pisanie gry to nie montowanie czegoś z gotowych projektów. Sam mam na koncie jednego, shitowego rpga i drugiego arcade + pseudo strzelanka w 3D na openGL (do których grafikę robił mój oddany przyjaciel [tm]), a z każdym z nich bawiłem się co najmniej 6 mięsiecy nim mogłem wszystko połączyć w fabularną całośc i dumnie nazwać v0.5. Napisanie mmorpg jest niby prostrze, ale jeśli liczysz na komercyjny sukces, musisz przyciągnąć ludzi grafiką, czy jakąś innowacją, a do tego znaleźć porządny host (3 mocne, sprzężone na jednym emulatorze komputerki + łącze 8Mbit/s to wcale nie tak dużo).

Jedym zdaniem - pomysł na grę możesz sobie wsadzić głęboko w rzyć, bo i tak ulegnie on 3 razy zmianie w trakcie pisania gry -.-''

Możesz się uważać za oficjalnie wyśmianego... chociaż nie ty pierwszy...

copyright: www.megatokyo.com

Ostatnio edytowany przez Ing - 25-03-2005 o 02:48.
Ing jest offline   Odpowiedz z Cytatem