Zobacz pojedynczy post
stary 26-03-2005, 22:44   #104
Lord Slash
Użytkownik Forum

Lord Slash's Avatar

Data dołączenia: 15 10 2004
Lokacja: Sieradz

Lord Slash ma numer GG 3962915
Domyślny No więc.....

OMG, że też dotrwałem do końca tego tematu . Oto kilka odpowiedzi na wasze pytania

Cytuj:
Umieszczenie virusa w pliku nie egzekwowalnym to wyzsza szkola jazdy, ale da sie zrobic (do niedawna mialem na dyskietce przyklad .jpg ktory zawieszal komputer jesli sie tylko otwarlo folder z nim, tak wystarczylo otwozyc folder nawet nie sam plik).
Ostatnio widzialem przykład podobnego virusa, który infokował pliki .ico na dysku, btw: jest też luka w IE wykorzystująca pliki ikon.

Cytuj:
ja wam moge powiedziec ze jak chcecie niemiec na dysku keylogera ani niczego podobnego, to zainstalujcie se linuxa.
dobra rzecz poniewaz w linuxie niema plikow ******** ^^
taaak? a to fajnie, a wiesz może co to są pliki .bin? - ano odpowiedniki windowskich ***** | łatwiej jest napisać keyloggera do Linuxa niż do Windy. (można to zrobić nawet na samych skryptach i procesach w tle - sam takiego napisałem).

Cytuj:
jezeli chodzi o przechwytywanie pakietow tibii to nic prostrzego. wystarczy znac ipka serwera glownego i port na ktory sie laczy... napisanie sniffera ktory by lapal pakiety jest proste a jeszcze prostrze jest napisanie go tak zeby lapal tylko pierwsze pakiety...
Jeśli chodzi Ci o IP serwera tibijskiego to możesz go poznać podczas gry na serwerze - uzywając standardowego narzędzia "netstat" w konsoli dosowej (netstat -n -a)

Cytuj:
Co do wysylania maili przez tego vira pojawia sie pytanie jak niepostrzezenie wyslac maila spod windowsa, w najprostrzym przypadku przy zainstalowanym nortonie pojawi nam sie pasek skanownia - co kazdy zauwazy, chyba ze program ma jakiegos prostego klienta pocztowego
To się nazywa "własny silnik SMTP"

Cytuj:
Aby zobaczyć różnice miedzy plikiem zdrowym a zainfekowanym, wystarczy tylko uruchomić go przez notatnik. Zobaczymy wyraźną różnicę, między plikiem zdrowym ***.rec (czyli kwadraty i różne znaczki, nie mające na pierwszy żut oka ze soba powiązania) a zainfekowanym ma jakieś wyraźne polecenie, by przesłać coś na konkretny (nie istniejący ) mail
Jeśli znajdziesz zainfekowany plik, otworzysz go przez notatnik i znajdziesz w nim taką lijkę zawierającą "wyraźne polecenie ...blah... mail" to ja zastanowię się nad podróżą do seminarium

Cytuj:
2) keylogera można umieścić wszędzie... ale będzie on tylko plikiem nie infekującym naszego systemu. A programy antywirusowe będą go wykrywać ponieważ wiekszość tych programów poszukuje fragmentu kodu odpowiadającemu danemu virusowi.
Jeśli ktoś napisze swojego własnego keyloggera, zaszyfruje go procedurą polimorficzną i odpowiednio ukryje w ciele ofiary to nie ma wała żeby najdoskonalsza huerytystyka i emulatory antyvirusowe wykryły go bez sygnatury.

Cytuj:
A gdybym ogląda zainfekowane filmy z wyłączonym kabelkiem od internetu, następnie filmy bym usuną, co by się stało?
Brak połączenia = niemożność wysłania; co więcej jeśli keylogger nie instaluje się w systemie to nic Ci się stać nie powinno... ale ciągle zapominasz o tym, że TibiaCam nie wykorzystuje twojego hasła ani loginu

Cytuj:
jesli chodzi o mks i inne antywirusy
wykryty wirus ktory nie moze byc usuniety to jest najprawdopodobniej dzialajacy w tym momencie w twoim systemie plik *.dll jedynym znanym mi rozwiazaniem jest usuniecie "reczne" odrazu po uruchomieniu komputera, przed tym gdy ten modul zostanie odpalony...
Działające w pamięci Dll'e można usunąć nawet bez restartu systemu.. chyba że keylogger pracuje jako VxD ale mało kto wpadłby na taki pomysł(chociaż jest to możliwe)

Cytuj:
jezeli mks_swir nie daje rady usunac pliku, zmiencie nazwe. plik bedzie mial wtedy nazwe plik.VIR. po przeskanowaniu uruchomcie ponownie komputer
Jeśli plik działa aktualnie w pamięci, to możesz zapomnieć o zmianie jego nazwy.

Cytuj:
Niestety niemam pomysłu na twój problem ale ja mam farta 0 zainfekowanych ale niedawno mialem pare trojanów ciekawe czy to przez to ?
Prawdopodobnie pzez brak firewalla oraz antyvirusa lub ich złe skonfigurowanie.

Cytuj:
Wiem jak zrobic keyloggera w ****** i zeby dzialal ale w filmiku zrobic zeby dzialal to chyba nie mozliwe.
Ja też wiem - PKL v1.6.x

Cytuj:
Najlepiej zebys wiedzial jak sie nazywa pliczek z keylogerem jezeli nie wiesz to albo ctrl+alt+del i zorientowac sie ktory ci tam nie pasi
Zapomnij... pierwsze co zrobił twórca zarażonego pliku, to upewnił się, że nie będzie go tam widać.

Cytuj:
dobrze ze przykleil , nawet jesli keylog niedzialal prawidlowo to byl zbindowany , a to juz 1 krok do umieszczenia dzialajacego keyloga , wiec lepiej o tym ostrzec ...
Bind można wykonać nawet przy pomocy WinRara, ale procedury emulujące stos w keyloggerach wykrywają takie przekręty bez żadnego problemu.

Konkludując, keyloggerem można zarazić KAŻDY plik, lecz od tego jakiego keyloggera użyjemy i jak misternie ukryjemy go w ciele ofiary zależy czy zostanie on wykryty czy nie... BTW:
Cytuj:
Co prawda mam pewien pomysł jak moznaby uaktywnić kod ukryty w pliku rec, ale nie wiem czy jednak to zadziała, a poza tym na 100% zostałoby to działanie wykryte przez skanery. O ile plik .rec dałoby się otworzyć po takiej modyfikacji. Ale spróbujemy..
Nawet tak egzotyczne typy plików jak .rec są podatne na tego typu działania. Za kilka dni zamieszczę w tym temacie takowy plik, który po uruchomieniu z TibiaCam wyświetli komunikat. Cierpliwości... dajcie mi popracowac
EoT (nareszcie )

Boltkeeper, Astera, lvl: 50, skills: 75/50(non-pvp)

Ostatnio edytowany przez Lord Slash - 27-03-2005 o 17:54.
Lord Slash jest offline   Odpowiedz z Cytatem