-.- <-- tyle tytulem wstepu ..
Po pierwsze : knight JEST najbiedniejsza postacia, przynajmniej do 60-70 levelu.
Otoż :
- poczawszy od levelu 20 konieczny jest okresowy upgrade ekwipunku. Jesli nie jestes milosnikiem rotow, dwarfow i minosow na pewno bedziesz potrzebowal czegos silniejszego niz barb axe, spike itp. Na pewno nie skonczy sie na p-secie i dwarven shieldzie. Dla porownania - znajome palki expia praktycznie caly czas bez zbroi ( jak ich cos dopadnie i tak zgina .. ), sprzet warty duze pieniadze trzymaja w domkach dla szpanu, ostatecznie i tak w wiekszosci zdobywaja go na questach .
- kazdy pkt armoru jest wazny. Pamietam jak prowadzilem testy vs mass dwarf guard korzystajac z zestawow od k-seta do dsm+royal. KAZDA, nawet najdrobniejsza roznica 1-2 pkt to kilkanascie hp mniej straconych przy silniejszych hitach - guard jesli ma cie trafic to i tak to zrobi, mozesz najwyzej zadbac o to zeby nie bolalo. Dobra zbroja to koniecznosc.
- trenisz - nie huntujesz. Mozesz szpanowac skillami 80+ ale co z tego jesli kolo o 10 leveli nizszy ma sprzet nieporownywalnie lepszy od ciebie, depo zaladowane uhami i bp czystego hajsu na drobne wydatki. Moze ekspic znacznie wydajniej od ciebie, bo nie martwi sie o koszty ( hi Buli : p)
- racja , ze high level knight moze expic praktycznie najszybciej ( pomijamy sorca na behemotach - maszynkom typu Ingek podziekujemy). Jednak jesli chcesz zarabiac kase odwiedzasz inne spoty, a na tych praktycznie kazda profesja expi jednakowo, i do glosu dochodzi fakt, ze rycek nie robi run. Na moich ulubionych minoskach wyciagalem spokojnie na godzine gry 15-20k oz loota, pol bp uh i 2-4 k czystej kasy drutem na 57 levelu. Tracilem bp hmm, zero innych run. Pokazcie mi jaskinie w ktorej rycek na porownywalnym levelu zarobi tyle, nawet na mino wyciaga mniej po podliczeniu straconych uhow i tych uhow ktorych sam nie robi
-siedzenie i robienie run nad rzeczka ? ludzie czy wy macie pojecie o czym piszecie ? Jaki normalny sorc na 30 + nie zarabia spokojnie na huntach ?
Macie summony, lejecie roty, ciagniecie lootbagi. Za zarobiona kase kupu8jecie runy. Jesli ktos chcialby robic runy na wlasny uzytek musialby miec naprawde mocna psychike -.- Mimo wszystko jednak nadal wychodzi sie na tym taniej niz na kupowanych od innych c-setach, zamienianych nastepnie na dsmy itd ..
Po drugie :
knight >> paladin.
Proponuje filmik z Gugo w roli glownej z huntu na smoki w Ankh~. Widac tam sliczne hity jakie masowo oddaje palek na 140+ z 108 dista. Komentarz mojego kumpla ( drut lvl 56 ) : " co to za lamus ? " -.-
Jesli ja moglem polowac na smoki na 50 levelu knightem walac praktycznie caly czas hity powyzej 100, bez koniecznosci chowania sie za blokerem, latana w gore i w dol schodami, dobijania z hmm to przepraszam ale cos tu jest nie tak. Jesli to nie jest imbalans to ja jestem Nietzsche .. Albo zmienia sie zasady okreslania dmg broni dystansowych albo palki hlevl zostana zepchniete na margines. Ile jest palkow powyzej 150 lvl ? Czy sa jacys na swiatach mlodszych niz Antica, Amera i Secura ? Ile dla porownania jest knightow na podobnym levelu ?
- Anihilator vs drut 1:0 - tu sie zgadzam w zupelnosci. Drutem mozna sporo osiagnac ( zaryzykuje stwierdzenie ze gdyby Cachero gral drutem rowniez mialby dzis 200 ) ale akurat tutaj drut wysiada i oddala sie milczeniu. Za pomoca SD raczej tego nie wykona ( jest to bardzo trudne aczkolwiek technicznie mozliwe - zawsze mozna wlaczyc makro zmieniajace stoneskiny i siepac caly czas z runek #_# )
fin
Ostatnio edytowany przez Vil - 28-03-2005 o 21:27.
|