Zobacz pojedynczy post
stary 29-03-2005, 11:02   #16
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mar Cin
Ja dostane tylko 5 zamówień. Każda piątka z tych 25 osób zamówi od osób, które namówiłem, nie odemnie. Bo jeśli te 780 zamówień będzie dla mnie, to ja też będę musiał pewnie oddać moją kasę komuś "wyżej". A poza tym kto odemnie kupi coś co za friko z neta można ściągnąć?
Nie, ty kupując 4 e-booki płacisz kolejno osobom z listy, a ostatnia osoba na liści = osoba, która namówiła trzecią osobę, która namówiła drugą, która namówiła osobę, która chce namówić ciebie. Dla takiej 764 osoby u ciebie ty będziesz na 4 miejscu, ale będzie musiał u ciebie coś zamówić żeby wejść do systemu.

Tak, to wszystko wygląda pięknie. Znacie Ezopa? Typ wymyślał różne dziwne rzeczy, jak opowieść o biegaczu i żółwiu. Mają przebiec podobne odcinki drogi, ale żółw startuje 10 metrów bliżej mety, bo wiadomo, że biegacz jest od niego 10 razy szybszy. Biegacz próbóje dogonić żółwia, jest już w miejscu, gdzie żółw startował, ale żółw jest metr dalej. Biegacz tam dobiegnie - żółw jest jednak już 1/10 metra dalej. Biegacz biegnie do tego miejsca - żółw znowu trochę się przesunął. I tak dalej. No cóż, wygląda na to, że biegacz nigdy nie dogoni żółwia. Ale wszyscy wiemy, że to nieprawda i to biegacz wygra.
Podobnie jest z tym systemem - jak widzisz, aby kogokolwiek znaleźć musisz nakłaniać ludzi na forach i w ogóle. To nie jest takie proste.