Cytuj:
Oryginalnie napisane przez PinGOnE
@up
Gm powinien byc 1 na 1 swiat i powinien byc online (w koncu jego praca co nie ?  ) ...
|
Nie. GM to nie jest praca, i ZADEN GameMaster NIE DOSTAJE za swoja "prace" pieniedzy.
Poza tym pewnie nigdy nie bedzie "1 Gm na 1 swiat" bo co takiego GM'a ktory np. ma lvl 100 na serverze "A", bedzie obchodzilo zycie servera "B"? Wiem o tym z doswiadczenia, bo moj server - Hiberna - chyba jako jeden z nielicznych posiada ilosc GM'ow online rowna 1 ludkowi przez 10 miunt - NA MIESIAC. Nie mowiac juz o tym, ze nasze forum nie jest absolutnie monitorowane przez moderatorow (z najnowszych topic'ow mozna sobie poczytac u nas o trade postaci, bo kolo ma nowego ownera i chce byc unhunted, albo o papiezu ktory niezyje - gdzie na KAZDYM innym swiecie topici o papiezu byly automatycznie zamykane)...
Tak wiec... Jesli kiedy bedziecie potrzebowali nagle GM'a online bo np. wasz kolega ma hack'a albo jest nielegalny trap - powiedzcie sobie "szkoda" i dajcie spokoj. Ja przynajmniej sie tego juz nauczylem, bo moj server jest zapomniany.
I btw, apropo "Polacy trzymajmy sie razem"... HAHAHA, straszne. Sory, ale dlaczego mam sie trzymac razem z ludzmi, ktorzy maja 10 lvl i prosza mnie o "free itens" bo nie potrafia sobie sami zarobic (nie ma co, polacy sa leniwi), loguja sie tylko po to zeby mnie poobrazac (bo to fajne msg'nac 120 lvl i powyzywac od najforszych) lub probuja zabic myslac ze stoje afk pod domkiem. Poza tym, to ze jakis kolo jest np. PK albo PA to nie oznacza ze mam byc jego "przyjacielem" tylko dlatego ze jest tej samej narodowosci. W dupie mam narodowosc, jesli kolo jest zlym czlowiekiem i nalezy go wytepic.
Sam mam wielu znajomych na swoim serverze, i powiem ze mam o wiele wiecej zaufanych osob w gronie zagranicznych znajomych, niz Polakow.