Drodzy Forumowicze!
Przejdę od razu do rzeczy: przygotowuję obecnie pracę z socjologii poświęconą grze Tibia. Do napisania pracy będę potrzebował przeprowadzić pewne badania, czyli poprosić Was o zabranie głosu w sprawach dotyczących gry. Będę w tym dziale Forum ("Forum ogólne" -> "Inne") zamieszczał tematy, a w nich sondy i pytania o Waszym uczestnictwie w świecie Tibii. Byłoby świetnie, gdyby rozwinęła się żywa dyskusja z udziałem jak największej liczby graczy. Pytania i sondy będę umieszczał już w najbliższych dniach - potrwa to tydzień, może półtora - ewentualnie trochę więcej (wiąże mnie termin oddania pracy na koniec kwietnia).
Wszystkie tematy dotyczące badań będą zaczynać się od skrótu "BS" (od wyrazów: badanie socjologiczne). Po tym skrócie będzie zawarta esencja tematu, jaką kwestię podejmuje itp.
Topic, który obecnie czytacie - jak widać - jest wstępem do badań. Jeśli macie jakieś ogólne uwagi przed rozpoczęciem badań, to proszę o wypowiadanie się. Tak samo proszę robić w razie pytań, wątpliwości itp. I jeszcze jedna kwestia: być może niektórych na tym forum będzie ciągnąć do żartów z tematu, a wiem, że dowcipnisiów nie brakuje. Proszę Was jednak o poważne potraktowanie sprawy i o szczere odpowiedzi - to pomoże zgromadzić wiedzę o świecie Tibii i o jego mieszkańcach, czyli o Was.
Kiedy zakończę badania i napiszę opracowanie, chętnie podzielę się nim z Wami - tu, na Forum. Jeśli zechcecie, zamieszczę całą pracę.
Spodziewajcie się w najbliższych dniach pierwszych pytań!
Pozdrawiam
_Adamo_
------------------
Edit by Ray: Pozwoliłem sobie wrzucić linki do poszczególnych tematów, żeby ewentualnie łatwiej było potem szukać:
BS 1
BS 2
BS 3
BS 4
BS 5
BS 6
BS 7