Zobacz pojedynczy post
stary 12-04-2005, 14:49   #19
Filthy
Zbanowany

Filthy's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2005
Lokacja: Sanok

Imię: Sephiroth
Gildia: SOLDIER
Świat: Promised Land
Wyślij wiadomość przez ICQ do Filthy Filthy ma numer GG 2652863
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez _Adamo_
Przed Wami pierwsza część badań socjologicznych dotyczących wirtualnego świata Tibii. Być może jest to mało ciekawe pytanie: o wiek. Muszę je jednak zamieścić, bo potrzebne są podstawy do dalszych rozważań. Zaznaczajcie, proszę, w sondzie swój przedział wiekowy - jest to pierwsza część badania w tym temacie.
W drugiej części proszę Was o odpowiedzi na kilka pytań..
1. Jak duże znaczenie w świecie Tibii ma dla Was wiek innych graczy? Czy oceniacie innych graczy wg ich wieku?
2. Jak wiek innych graczy wpływa na Wasze zachowania wobec nich?
3. Jaki jest wg Ciebie wpływ wieku graczy na relacje międzyludzkie panujące w Tibii?
4. Czy sprawy wieku w Tibii są wg Ciebie traktowane inaczej niż w realnym świecie?

Będę wdzięczny, jeśli zechcecie odpowiedzieć na powyższe pytania. Można odpowiadać na wszystkie lub tylko na część pytań - każdy niech zadecyduje wg swego uznania..
Zapraszam.
1. Wiek nie ma dużego znaczenia. Chodzi tylko o charakter danej osoby. Nie oceniam osób po ich wieku.
2. Wiek w 100 % nie wpływa na moje zachowanie wobec nich.
3. Wpływ wieku jest niewielki. Oczywiscie zależy od upodobań, czy komuś odpowiada starszy/mlodszy kolega.
4. Na początku grania w tibie traktowałem to troche powaznie. Teraz cały czas pamietam ze to tylko gra i nie ma sie co przejmować, bo w każdej chwili moge wyłączyć Tibie. Chociaż może ucierpieć na tym moja reputacja... Ale jednak uważam, że jest ona mało ważna, jeśli gra sie tylko dla rozrywki, a nie tak, że Tibia to 2 życie.
Filthy jest offline