1. Jak duże znaczenie w świecie Tibii ma dla Was wiek innych graczy? Czy oceniacie innych graczy wg ich wieku?
- Wiek nie gra roli, liczy się to czy gracz (młodszy,starszy) zachowuje się jak należy oraz czy jest w stosunku do mnie kulturalny/miły.
2. Jak wiek innych graczy wpływa na Wasze zachowania wobec nich?
- Jeśli ktoś jest młodszy ale da się z nim porozmawiać po ludzku bądź pograć traktuje go normalnie, jeśli jest to ktoś starszy staram się być miły i życzliwy.
3. Jaki jest wg Ciebie wpływ wieku graczy na relacje międzyludzkie panujące w Tibii?
- Wg mnie wiek ma dużo do rzeczy jeśli chodzi o relacje między ludzkie. Co drugi, może trzeci Polak z jakim mam okazje rozmawiać ma poniżej 13 lat a zdaża się, że 80% graczy w tym przedziale wiekowym nie przestrzega zasad tibi, używa wulgaryzmów lub nie szanuje innych z czego wynika, że wiek ma wpływ do nawiązywania kontaktów z innymi.
4. Czy sprawy wieku w Tibii są wg Ciebie traktowane inaczej niż w realnym świecie?
-Raczej tak, ponieważ załóżmy, że w realnym życiu spotkam kogoś młodszego ode mnie, i jeżeli on mnie zachęca do wspólnej zabawy to odmawiam, ponieważ wole mieć kontakty z kims w moim wieku lub starszym, bo z kims takim mi się np. lepiej porozmawia. W tibi nie zwracam uwagi na wiek tylko o na to czy ten ktoś umie dobrze grać oraz czy sie kulturalnie zachowuje.
@Mały offtopic:
Czy wypowiedzi tych młodszych użytkowników będą również brane pod uwage? (Np. moje)
Gdzie jest NPC ktury zamienia w barda?
|
|