Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thimburd
W celu zdobycia informacji polecam czytanie całego forum. Mam nadzieję, że już to zrobiłeś. Można się dowiedzieć więcej niż w takiej sondzie. Mam nadzieję, że pokażesz nam efekty swojej pracy, ciekawe co z tego wyjdzie ;p
|
Dziękuję za radę, z braku czasu jeszcze nie przeglądałem całości forum. Z tego, co widzę, to i tak - a szkoda - nie dam rady przeczytać większości tematów, forum jest na to zbyt obszerne. Ale na pewno jest bogatą skarbnicą wiedzy i postaram się z niej korzystać w trakcie pisania pracy...
Dwie sondy, które już się ukazały, to dopiero początek. Dalsze będą się ukazywać w toku opracowywania kolejnych kwestii. Już wkrótce. Trudno znaleźć czas, w tygodniu pozostają na to wieczory i to raczej późne...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez dap-galothij
a będziesz mógł zrobić mały wykład?
może lepiej to przenieść do OWioN?
tam najwięcej ludzi zagląda.
i kolejny edit: a czemu tibia?
|
1. Wykład? Wykład na forum? To masz na myśli?
2. Moja praca dotyczy ściśle Tibii, więc wolałbym nie zamieszczać niniejszych treści w temacie "O wszystkim i o niczym". :-)
3. Czemu Tibia? Jakiś czas temu zacząłem grać w tę grę (a dokładniej na Elysii) i doszedłem do wniosku, że może to być bardzo ciekawy temat na pracę z socjologii. Jako że w świecie Tibii mamy do czynienia z żywymi graczami, jest to - przynajmniej wg mnie - interesujące pole do badań nad procesami społecznymi. Daje nowe możliwości obserwacji ludzkich zachowań. Mam nadzieję, że kiedyś zajmą się tym fachowi socjologowie... bo naprawdę jest wg mnie czym się zająć.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lotux druid
4 x po 2 x -.- kiedy te pytania beda ?
|
Tematy w dziale "Forum ogólne" -> "Inne", których tytuły zaczynają się od "BS", to właśnie badania. Na razie są tylko te dotyczące wieku i płci, ale rychło pojawią się kolejne, już bardziej złożone, bliższe istocie tematu, którą jest badanie procesów społecznych w Tibii.