Odradzam ogame
w momencie gdy ty i twoja okolica dorobicie się paru kolonii, system informacyjny gry zaczyna bardzo odstawać od potrzeb, nie sposób ocenić kto i gdzie co ma i jakie stanowi zagrożenie czy jego planeta to main czy nie i gdzie jest reszta. Owszem jest to możliwe ale wymaga godzin badania pojedycznego gracza więc można to określić jako niegrywalne.
Usunąłem swoje konto gdy miałem zaledwie 4 kolonie (+2 w ogóle nie ruszone po założeniu) i okoliczni gracze 2-4, zaś limit kolonii to 8. Po prostu atakowanie innych zaczynało być bardzo niebezpieczne, nagle na planety przylatywały posiłki nie wiadomo skąd, albo zaczynały na ciebie lecieć wielkie floty.
Na tym etapie zaczyna się wielka nudna rozbudowa kopalni na planetach i zanik akcji ofensywnych, flota zaczyna służyć do odstraszania i akcji politycznych - zaś strona polityczna jest mierna / nieistniejąca. Można się bawić w wojny bo nie ma z tego żadnych korzyści.
Poza tym nie ma już korzyści z recyklerów bo wszyscy je mają i kasują co zauważą (jak potworki na rooku).
Reasumując, gra nudzi się po 2-3 tygodniach grania (gdy osiągniesz około 2000-3000pkt), zaczyna wymagać kroci czasu by zrobić niewiele i efekty często są beznadziejne.
Nie wiem... sądzę, że to subiektywna opinia ale wolę ostrzec bo uważam te 3 tygodnie za całkowicie zmarnowane...
Co ciekawe ten sam wniosek wyciągnął prawie cały mój były sojusz (10 graczy)...
Ostatnio edytowany przez HungChi - 13-04-2005 o 00:03.
|