1. Czy płeć osoby, którą spotykasz w Tibii, ma wpływ na to, jak postrzegasz tę osobę?
Spotykajac kogos w Tibii, wychodze z zalozenia, ze jest to mezczyzna, dopiero gdy widze, iz dana osoba uzywa zenskich form wyrazow nabieram podejzen
2. Czy płeć osób grających wpływa na Twoje zachowania względem nich?
Nie ma to jakiegos wiekszego znaczenia w moim zachowaniu. Jedyna roznica jest taka ze jestem bardziej wyrozumialy i cierpliwy w stosunku do kobiet
3. Czy zauważasz w grze zachowania, które można często zaobserwować w realnym świecie, jak np. uprzejmość mężczyzn wobec kobiet, obopólne zaloty pomiędzy graczami o różnych płciach lub inne? Czy miałeś w Tibii do czynienia z jakimiś przejawami relacji damsko-męskich, które znasz z realnego świata?
Duzo ludzi traktuje Tibie tak powaznie jak prawdziwe zycie, notoryczne jest to ze ktos ma zone czy meza. Jednak wiekszosc z tych "zwiazkow" jest tylko na poziomie przyjacielskim i zostaje tylko w grze. Co do stosunkow miedzy graczami mezczyznami, a kobietami to podoba mi sie to ze nawet najmlodsi gracze wiedza, ze Panie nalezy traktowac dobrze

Cieszy mnie to ze przy kobietach ludzie zachowuja sie lepiej, jednak zlym przejawem sa ludzie, ktorzy graja postaciami plci zenskiej i mowia ze w prawdziwym zyciu tez sa kobietami, gdy tak naprawde sa mezczyznami. Robia to zeby wyzebrac jakies przedmioty, kase, itp. Jest to zalosne zachowanie moim zdaniem.
4. Czy miałeś do czynienia w świecie gry z dyskryminacją na tle płci?
Z prostej przyczyny jaka jest mala ilosc kobiet grajacych w Tibie, nie zauwazam jakis dyskryminacji. Jedynym wyjatkiem sa przyklady wymienione przez Gremlina, ktore jednak wynikaja z podłoza RPG, ktore chociaz w malych ilosciach wystepuje w Tibii.