Zobacz pojedynczy post
stary 13-04-2005, 23:31   #4
Raynold
eX Moderator

Raynold's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy

Stan: Niegrający
Domyślny

1. Od jak dawna grasz w Tibię?

Prawie 2 lata.

2. Jak często grasz w Tibię?

Różnie bywało. Średnio myślę ok 3 godzin dziennie. Czasem bywało tak, że przez tydzień - dwa nie grałem, czasem (rzadko) tak, że grałem ok 6-7 godzin nonstop (sporadycznie)

3. Czy prócz dobrej zabawy szukasz w Tibii nowych znajomości? A może szukanie znajomości jest głównym motywem, dla którego grasz w tę grę?

Nie szukam na siłę nowych znajomości. Jak kogoś przypadkiem poznam, to jakaś znajomość się nawiązuje w grze, ale to nie jest główny powód gry. Właściwie to nie jest żaden powód ;]

4. Czy spotkałeś się w prawdziwym świecie z osobą lub osobami, które poznałeś w Tibii?

Tak. Kolega, z którym się znałem wcześniej 2-3 lata pokazał mi tą grę i tak się zaczęła moja przygoda z Tibią. Poza tym poznałem jeszcze jego kuzyna, który też gra w Tibię. Poza tym żadnych innych znajomości, nawet nie jestem do końca przekonany do zawiązywania takowych.

5. Czy potrafisz określić, co buduje/umacnia Twoje poczucie wspólnoty z innymi graczami? (Na to pytanie odpowiedz oczywiście tylko wtedy, kiedy masz owo poczucie wspólnoty, więzi.)

Wspólne rozmowy i wspólne polowania. Chociaż rozmowy bardziej. Jak już pisałem w poprzednich sondach, jak spotkam ludzi, którzy są w podobnej sytuacji jak ja (wiek, nauka, praca, różnorakie problemy), wtedy taką naturalną reakcją jest pewne poczucie wspólnoty. Wspólnota taka może też się umocnić, gdy wszyscy są w jednej gildii, mają szansę łatwiej się ze sobą komunikować etc.