1. Jak duże znaczenie w świecie Tibii ma dla Was wiek innych graczy? Czy oceniacie innych graczy wg ich wieku?
Wiek ma spore znaczenie. Pogadac moge i z 10-latkiem, ale nie bedzie to dluga rozmowa i nie zaowocuje raczej dluzsza znajomoscia. I owszem oceniam po wieku, poniewaz malolatom niestety nie mozna zaufac (w wiekszosci przypadkow, co nie oznacza, ze nie ma wyjatkow), natomiast ludziom starszym i pwoazniejszym, ktorzy graja dla przyjemnosci i towarzystwa - owszem. Najlepiej sie gra z 30-latkami

. Poza tym malolaty w Tibii sa nadzwyczaj meczace i upierdliwe. I nie ma z nimi o czym rozmawiac...
2. Jak wiek innych graczy wpływa na Wasze zachowania wobec nich?
W sumie dosc szybko mozna sie kapnac ile dany czlowiek moze meic lat. I wiek wplywa na wzrostem zaufania badz jego brak. Nie wiadomo co przyjdzie takiemu malolatowi do glowy. Rowniez tym, ze czuje sie madrzejsza od takiego malolata. Nie sadze aby byl to wyraz mojej zarozumialosci, raczej rzeczywistosci. I rowniez im to okazuje. Ale nie jestem niemila, niegrzeczna itp. jak to oni potrafia.
3. Jaki jest wg Ciebie wpływ wieku graczy na relacje międzyludzkie panujące w Tibii?
Jak wyzej. Wiek znaczaco wplywa na zufanie do gracza. bardziej parwdopodobne jest, ze znajomsoc z czlowiekiem starszym bedzie dluzsza, jest o czym rozmawiac, nie tylko oTibii i pasjonujacych huntach, najlepszym eq itp. Poza tym, nie umiem traktowac zupelnie powaznie osoby w wieku lat np. 10. Ale wydaje mi sie, ze ma na pewno mniejsze znaczenie niz mialoby w rl.
4. Czy sprawy wieku w Tibii są wg Ciebie traktowane inaczej niż w realnym świecie?
Jak wyzej. W Tibii ma to neico mniejsze znaczenie. Ale przeciez znajomosc z 10-13 latkiem z Tibii nei zakonczy sie znajomoscia w rl. Ale o ile w Tibii zdarza mi sie rozmawiac z malolatami, tak w rl juz raczej nie.