1. Od jak dawna grasz w Tibię?
dokładnie 15 Listopad 2002, drugi dzień istnienia Libery.
2. Jak często grasz w Tibię?
To zależy, ile mam czasu. Czasem gram nawet 10 godzin w ciągu dnia, a potem mam kilka dni przerwy. Po za tym, często, kiedy robię coś na komputerze (np. tą stronę) w tle mam odpaloną Tibię i trenuję sobie.
3. Czy prócz dobrej zabawy szukasz w Tibii nowych znajomości? A może szukanie znajomości jest głównym motywem, dla którego grasz w tę grę?
Najważniejsza jest jednak dobra zabawa. Tyle tylko, że w tą grę nie da się grać bez znajomości. Np. nie pójdziesz na porządnego hunta, jeśli nie masz znajomości. Więc są one wymagane, żeby dobrze się bawić

(przynajmniej od pewnego poziomu)
4. Czy spotkałeś się w prawdziwym świecie z osobą lub osobami, które poznałeś w Tibii?
W pewnym sensie. Np. Dr. Omadera poznałem dzięki temu, że grałem w Tibię, co przez co inny kumpel z RL poznał Tibię i pokazał ją w kafejce, przez co m.in. Dr. Omader zainteresował się Tibią i przez co poznał tego mojego kumpla z RL, przez którego poznałem Dr.Omadera (na sesji w Earthdawna). Więc pośrednio dzięki Tibii znam go.
5. Czy potrafisz określić, co buduje/umacnia Twoje poczucie wspólnoty z innymi graczami? (Na to pytanie odpowiedz oczywiście tylko wtedy, kiedy masz owo poczucie wspólnoty, więzi.)Hmmm. Chyba wzajemna pomoc i wspólne polowania. Kiedy człowiek spędzi więcej czasu z innymi osobami, jakoś bardziej ich zaczyna lubić.