Zobacz pojedynczy post
stary 15-04-2005, 08:20   #46
Slagolash
Użytkownik Forum

Slagolash's Avatar

Data dołączenia: 14 10 2004
Lokacja: Kwidzyn

Stan: Na emeryturze
Świat: Saphira
Slagolash ma numer GG 3177912
Domyślny

1. Czy płeć osoby, którą spotykasz w Tibii, ma wpływ na to, jak postrzegasz tę osobę?
Nie. Jest tak jak w tej reklamie: "Cześć jestem Wojtek...etc."-nigdy nie wiesz kto jest po drugiej stronie. Postać może mieć outfit kobiecy, ale może grac nią mężczyzna (notabene mój kumpel gra druidką ).
2. Czy płeć osób grających wpływa na Twoje zachowania względem nich?
Nie...nawet jeżeli po drugiej stronie monitora rzeczywiście jest dziewczyna, to nie przywiązuję do tego wagi. Na pewno traktuję to inaczej niż w swiecie rzeczywistym
3. Czy zauważasz w grze zachowania, które można często zaobserwować w realnym świecie, jak np. uprzejmość mężczyzn wobec kobiet, obopólne zaloty pomiędzy graczami o różnych płciach lub inne? Czy miałeś w Tibii do czynienia z jakimiś przejawami relacji damsko-męskich, które znasz z realnego świata?
Tak. Swoją drogą mogą być to tzw. śluby tibijskie. Tyle, że tutaj także może zajść sytuacja o której mówiłem w punkcie 1-że nigdy nie wiesz, kto tak naprawde siedzie po drugiej stronie kabla. Słyszałem o historii, gdzie postać kobieca (oczywiście grał nią mężczyzna) wmawiała wszystkim, że w rzeczywistosci też jest kobietą o.0 Najgorsze było to, że ludzie jej wierzyli, miała paru "chłopaków" (oczywiscie w Tibii), protectorów na wysokich levelach...I tutaj mamy najlepszy przykład utożsamiania Tibii ze światem realnym...;/
4. Czy miałeś do czynienia w świecie gry z dyskryminacją na tle płci?
Nie, nigdy nie widziałem zeby ktos wyzywał kobiety czy mezczyzn. Widziałem tylko bluzgi pod adresem homoseksualistów, ale to inna sprawa ;p (btw: ja tez ich nie toleruję xD)
Slagolash jest offline