Zobacz pojedynczy post
stary 15-04-2005, 15:51   #37
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Stan: Niegrający
Domyślny

Co do Counter-Strike i zabójstwa to było już dość dawno temu, nius z cs.pl :
Cytuj:
W archiwach Sogamed natknąłem się na topic, który nie dość że mnie zbulwersowal, to jeszcze załamał. Tym razem nie będzie tu nic śmiesznego, to co opiszę jest raczej tragiczne. Zapraszam do lektury.
Christian Kwee był przeciętnym siedemnastolatkiem z przedmieść Vancouver. W szkole nie szło mu najlepiej, za to w grach komputerowych był mistrzem. Pewnego wieczora, około godziny siódmej, wraz z kolegami udał się do kafejki internetowej. Po kilku wygranych partiach, Christian zaczął się chwalić. Na ekranie jego monitora pojawił się napis F.U. (nie przetlumacze tego skrótu na polski, wybaczcie ale nie moge używać wulgaryzmów), na co Kwee odpowiedział tym samym F.U.2. Wywiązała się słowna kłótnia, po której do Christiana podeszło trzech młodych mężczyzn - jego przeciwnicy - z ewidentnym zamiarem pobicia go. Gdyby nie interwencja przyjaciół Christian napewno skończyłby zakrwawiony w jakims rowie. Christian wraz z kolegami odetchnęli spokojniej, gdy mężczyźni wybiegli z kafejki. Po chwili jednak przegrywający zespół znów się pojawił. Dopadli Christiana i zaczęli bić go w kącie sali. Kiedy padł strzał, bijący szybko uciekli.
Samo wydarzenie jest tragiczne, za to wypowiedź porucznika Pierre'a LaMaitre'a pociesza: "Wątpliwym jest, żeby to Counter-Strike wywołał taki wybuch nienawiści". Jednocześnie z zeznań przyjaciół Christiana wynika, że nie był on członkiem gangu, ani nie handlował narkotykami, za to w poprzedniej szkole (Christian przenosił się po 10 klasie) obracał sięw tzw. złym towarzystwie.
Nie wiem jak was, ale mnie to poruszyło do głębi. Jestem wdzięczny tym, którzy przebrnęli przez cały tekst...
R.I.P. Christian Kwee
Takie zdarzenie mają czasem miejsce, ale bez przesady, nie można uogólniać. Czemu pełno ludzi w tym temacie pisze, że 'Chińczycy to psychopaci' a nie 'Ten Chińczyk musiał być psychopatą'? Dajcie spokój, nie o to chodzi... Naprawdę rzadko się słyszy o czymś podobnym. A ile zabójstw jest popełnianych 'bo zupa była za słona'? Różnica jest taka, że jeśli coś dotyczy komputera, to zawsze można zbesztać komputery, a jeśli coś dotyczy czegoś innego, to nie można nagle powiedzieć 'Precz z solą! Spalmy Wieliczkę!'.