1. Czy zauważasz w Tibii jakieś zachowania graczy typowe tylko dla tej gry lub szerzej - typowe dla gier sieciowych ze świata fantasy? (Np. sposób powitania, sposób rozmowy, szczególne zwroty, szczególne zachowania itd.)
Nie, i niespecjalnie wiem jakie to mialy by byc zwroty. powitania, rozmowy sa takie jak w normalnym swiecie.malo osob wczuwa sie w role maga sprzed 1000lat.
2. Czy przejmujesz dla siebie jakieś zachowania obecne w Tibii, a jeśli tak, to jakie? A może starasz się zachowywać w grze identycznie jak w realnym świecie?
kiedys uzywalem czasem zwrotow i skrotow ktorych sie tam nauczylem w rozmowach z kolegami, ale bylo to zazwyczaj przez internet i szybko sie tego oduczylem. Gdy z kims rozmawaiam, czasem wyobrazam sobie co bym powiedzial gdybys mowil to komus w twarz, staram sie nie zmieniac za bardzo.
3. Czy pytałeś (pytałaś) kiedyś kogoś o to, jak powinieneś (powinnaś) się zachowywać w różnych sytuacjach, kiedy grasz w Tibię? A może ktoś pytał Ciebie o takie porady?
Nie, raczej uczylem sie w trakcie gry zachowan zwrotow etc. czasem mnie pytali koledzy co to znaczy "hunted" czy inne wyrazenia, ale rzadko.
4. Czy ktoś namawiał Cię do jakiegoś zachowania/ zgłaszał zastrzeżenia do Twojego zachowania, kiedy nie prosiłeś (nie prosiłaś) o to? Jeśli tak, to w jakich sytuacjach miało to miejsce?
Tak, na huntach kolega prosil mnie bym nie zagladal do cial, czy nie robil innych glupich rzeczy.Ale zazwyczaj nie wyroznialem sie niczym od zyklego gracza, wiec niewiele osob zwracalo na mnie uwage.
Ostatnio edytowany przez Dezerter De'War - 16-04-2005 o 23:14.
|