1. Za krótko gram w tę grę, żeby odpowiedzieć na to pytanie... W tej chwili nie rzuca mi się nic konkretnego jak o tym myślę. Może potem zedytuję
2. Staram się zachowywać naturalnie. Zgodnie z zasadami jakimi kieruję się w RL To znaczy ogólnie rzecz biorąc staram się być w porządku wobec innych graczy (jeżeli nie robią mi oni na złość...). Co do przejmowania zachowań od innych: tyle chamstwa, nienawiści i złośliwości co w Tibii, to nie spotkałem w RL przez lata... Więc większość zachowań, które da się przejąć, i które niektórzy niestety przejmują raczej nie należy do chwalebnych...
3. Swoje "schematy" zachowań w Tibii przyjąłem z REGUŁ tej gry, a także z poradników i różnych tematów na tym forum. Zawsze zachowują się tak, aby umożliwiać sobie i innym dobrą zabawę. Raczej nie pytałem nikogo jak powinienem się zachowywać.
4. NAmawiano mnie do wspólnego lure (no comments...). A moje zachowania są często komentowane - np. gdy próbuję wytłumaczyć komuś, że zachowuje się jak noob, gdyż zabija potwory na których trenuję i tłumacze mu, że jest to nie w porządku, to najczęściej sam jestem wyzywany od nooba - ale takie komentarze, tylko mnie dobijają, są żałosne. Moje zachowanie w grze raczej nie jest komentowane, gdyż nie wchodze innym w drogę - i tego samego oczekuję...