Zobacz pojedynczy post
stary 18-04-2005, 22:26   #25
Quodion
Użytkownik Forum

Quodion's Avatar

Data dołączenia: 01 03 2005

Stan: Niegrający
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

1. Czy zauważasz w Tibii jakieś zachowania graczy typowe tylko dla tej gry lub szerzej - typowe dla gier sieciowych ze świata fantasy? (Np. sposób powitania, sposób rozmowy, szczególne zwroty, szczególne zachowania itd.)
Jeśli zauważasz, to jakie są to zachowania?

Nie mogę się wypowiadać co do typowości w MMORPG'ach bo to jest pierwszy w jaki gram. Mimo to widać wyraźnie pewne typowe dla tej gry zachowania. Typowe słownictwo które poznałem to głównie: AFK, WTF, n00b, fri items plx itp.

2. Czy przejmujesz dla siebie jakieś zachowania obecne w Tibii, a jeśli tak, to jakie? A może starasz się zachowywać w grze identycznie jak w realnym świecie?
Tak i nie. Otóż charakter okazuje taki sam jaki mam w realu. Jednak czasami w Tibii mam zachowania, które nie stosuję w realnym świecie. Jakie zachowania? Głównie słownictwo.

3. Czy pytałeś (pytałaś) kiedyś kogoś o to, jak powinieneś (powinnaś) się zachowywać w różnych sytuacjach, kiedy grasz w Tibię? A może ktoś pytał Ciebie o takie porady?
Owszem pytałem się jak byłem jeszcze 5lvl newbie, a była to moja pierwsza gra. Pytałem się wtedy "troszkę" bardziej doświadczonego kolegę co to znaczy "br?". Lepiej nie mówic co mi odpowiedział. Co do pytanie się mnie o zachowania, to owszem parę młodszych graczy się pytało mnie o różne sprawy i słownictwo (co to znaczy hunted?).

4. Czy ktoś namawiał Cię do jakiegoś zachowania/ zgłaszał zastrzeżenia do Twojego zachowania, kiedy nie prosiłeś (nie prosiłaś) o to? Jeśli tak, to w jakich sytuacjach miało to miejsce?
Ano, jak wpadłem to kopalni koło Kazordoon, a nie było liściku że facet tam expi. Facet miał duże pretensje że tam wlazłem i mu przeszkadzam (nawet mu tego dwarfa nie ruszyłem). Tylko to zapamiętałem, (chciał mnie wtedy deadnać), napewno były jeszcze takie sytuacje ale nie pamiętam.