Zobacz pojedynczy post
stary 18-04-2005, 23:09   #2
Raynold
eX Moderator

Raynold's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy

Stan: Niegrający
Domyślny

1. Jeśli łączysz się w grupy nieformalne, to w jakim celu to robisz? Może z samej towarzyskości, a może dlatego, że łatwiej jest się w ten sposób bronić przed potworami lub player killerami czy wypełniać jakieś zadania?

Rzadko się łączę w grupy nieformalne, a to i tak tylko na krótki okres czasu. Jedyne takie sytuacje mają miejsce w przypadku wykonywania jakiegoś questa lub polowania.

2. Czy na swojej drodze w Tibii często napotykasz grupy nieformalne?

Często ludzie z formalnie różnych gildii mogą się dobrze znać i przyjaźnić i tworzyć nieformalne grupki. Najczęściej rónież w celu wykonania jakiejś trudniejszej misji bądź polowania.

3. Kiedy łączysz się z innymi graczami w takie grupy, to preferujesz kolegów/znajomych z realnego świata, czy nie ma to dla ciebie znaczenia?

W Tibii mam 2 kolegów z rl, w tym jeden już praktycznie przestał grać, tak więc ta opcja odpada. W czasie gry poznaje się wielu ludzi, czyta się o niektórych na forum etc. Znaczenie ma dla mnie to, jacy to są ludzie, czy w krytycznej sytuacji mogę na nich liczyć, że mi pomogą, że nie zostawią na pewną śmierć, nie wyrolują z jakimś cennym łupem etc.

4. Jakimi kryteriami wobec innych graczy się kierujesz, kiedy łączysz się z nimi w grupy? Innymi słowy - jakie warunki muszą spełniać inni gracze, żebyś mógł wejść z nimi w grupę?

Podobnie jak w rl - mili, sympatyczni, dobrze by było, jakbyśmy już wcześniej się znali...