1. Czy podczas Twojego grania w Tibię spotykasz się w jakiś sposób z obecnością gildii? Czy w jakiś sposób zaznaczają się one w Twoim "tibijskim życiu"? Jeśli tak, to w jaki sposób?
Kiedys tak, teraz juz nie. Kiedys to znaczy kiedy nalezalem do porzadnej gildii czyli kazdy kazdemu by pomogl, nikt nikogo nie oszuka etc.
2. Jeśli należysz do gildii, to jaki był powód wstępienia do niej? Jak nazywa się Twoja gildia i co możesz o niej napisać? Jak myślisz, dlaczego inni gracze wstępują do gildii?
Bo nie lubie byc sam. Inni gracze pewnie z tego samego powodu. Gildia nazywa sie Enchantet Black Death i moge napisc to ze jestem tam bo mnie kumpel prosil
3. Jak uważasz: czy bycie członkiem gildii w Tibii pomaga? A może szkodzi?
Pomaga gdy gildia jest normalna typu (danubia) EoS, LC, Aercus, Marvelus i pare innych. A szkodzi jak gildia sklada sie z idiotow ktorzy czychaja na zloto kumpli ;/
4. Czy gildie, z którymi się spotkałeś, mają ustaloną hierachię członków, np. szefa czy grupę osób przewodzących gildii? (proszę o odpowiedź na to pytanie osoby, które znają strukturę danej gildii... w razie konieczności będę szukał informacji w innych źródłach)
Nie wiem zabardzo nie orientuje sie zabardzo w chierarchi mojej gidli ale czesto jest tak ze lider jest liderem tylko dlatego ze ma pacca