@Up
Ale i tak wiadomo, że 80% tkaich 12 latków będzie musiało odpisać Scorcererowi. Czemu nie odpisuję? Bo skoro ja tego nie używam, to to co on napisał nie było bezpośrednio do mnie kierowane...
Cytuj:
|
Oryginalnie napisane przez Fre Ithil
Drodzy gracze
Jezeli dano nam ta mozliwosc to z niej skorzystam i zasugeruje ze powwinnismy sie wykazac wieksza dbaloscia o sposob wyrazania swoich mysli. Mianowicie tyczy sie to sztucznych zapozyczen ktore nie tylko sprawiaja ze nasz przekaz staje sie idiotyczny. Oczywiscie jezyk ktory nie ulega zmiana staje sie martwym jezykiem ale wcielanie zapozyczen w stylu:
- zainvitowalem
- huntujemy
- dalem invite
...wyglada przesmiesznie.
Wyroznie tez szeregi innych zapozyczen ktorych odpowiednik polski jest na tyle zawily ze latwiejsze jez uzycie angielskiego sformulowania by byc lepiej zrozumialym, Sa to:
- skille (w polskim przekladzie to umiejetnosci)
a co wy na to?
|
Jak by ci to powiedzieć.. jak już chcesz o tym mówić to idź na całość. NIe PiSzMy JaK TyPoWe InTeRnEtOwE N00bY. Nie używajmy "3", "8", "4". Niektórzy użuwają tego bo tak kul, a reszta? A reszta używająca takich słów ma słuszność. Wiesz wogóle w skąd się wzięło "w8", "c ya" itp.? To są skróty używane przez typowego Angola, do komórki, smsy, nie sądzisz, że tak szybciej i łatwiej napisać tak, a na dodatek reszta wie o co chodzi, nooby podłążą i myślą, że takie to kul. A to po to żeby łatwiej się porozumieć, co prawda "huntujemy" to wymyślone, ja osobiście nie używam od dawna takich skrótów, chyba, że sobie z kumplami świrujemy (raz na jakiś czas tlyko wchodzę na Tibię).