Zobacz pojedynczy post
stary 25-04-2005, 16:58   #4
hoomik
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 11 2003

Domyślny

no powodzenia zycze, chociaz tak naprawde nie ma sie czego bac. Rok temu testy byly tak banalne, ze ja nie wiem jak mozna bylo z nich dostac ponizej 70 pkt... Na co musicie zwracac najwieksza uwage - na czytanie ZE ZROZUMIENIEM. Co jeszcze... na rozprawkach/wypracowaniach piszcie tylko i wylacznie na temat - czasu jest malo, a tematy zazwyczaj daja takie, ze mozna lac wode w nieskonczonosc. Ja sie tak rozpisalem, ze o malo mi czasu nie zabraklo na napisanie tekstu. Poza tym za pisanie nie na temat sa pkt w plecy, wiec lepiej napisac malo i sensownie, niz na 2 strony i tylko 3 zdania na temat. Radze przylozyc sie rowniez do pisma - za charakter pisma rowniez sa/byly pkt. O takich rzeczach jak orty czy polfonty to chyba nawet nie wypada wspominac Nie zaznaczajcie tez od razu odpowiedzi - lepiej sobie najpierw zaznaczyc na karcie z pytaniami, potem sprawdzic, nastepnie sprawdzic jeszcze raz - i dopiero przy 100% pewnosci zaznaczac na karcie odpowiedzi. Nawet jak nie jestescie czegos pewni, albo nie macie zielonego pojecia jaka jest prawidlowa odpowiedz - poczekajcie troche, moze w pewnym momencie was olsni (aach, z 5 pkt tak zalapalem ). I na koniec taka rada - idzcie wczesniej spac, wstancie sobie jakies 2,5 h przed testem, zjedzcie sobie porzadne sniadanie - potem bedzie wam sie lepiej myslalo, really. Organizm potrzebuje troche czasu na przetrawienie posilku, i w tym czasie umysl nie jest w stanie pracowac na pelnych obrotach. Ja tak zrobilem (tj. wstalem sobie 2h przed egzaminem), i ze swoich wynikow jestem calkiem zadowolony. No, powodzenia
hoomik jest offline   Odpowiedz z Cytatem