Zobacz pojedynczy post
stary 28-02-2004, 18:17   #18
Bofedojo
Użytkownik Forum

Bofedojo's Avatar

Data dołączenia: 27 10 2003
Lokacja: Gdansk

Stan: Niegrający
Bofedojo ma numer GG 1439666
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Triciol Pogromca
Na tibia.pl pisze ze belt ma 60 obrazen a strzala 30.
Postanowilem przejsc sie na cyce wyprobowac nowa lepsza bron . Okazalo sie ze kusza jest gorsza bo cyca zalatwialem dluzej. Czemu tak sie stalo??
Po 1) Juz nie pisze
Po 2) Ja w cyce to z kuszy tez gorzej walilem z kuszy, a z luku lepiej ale na innych potworkach to jest odwrotnie. Moj best hit z kuszy jest 107, z luku 90 cos, a ze spearow 113, wiec wedlug mnie speary sa najlepsze z tego co wymienilem, a najgorsze strzaly.
Cytuj:
Ja tam sam nie wiem czym lepiej walic to moze mi powiedzcie? mam i to i to!
Jak ktos madry (zadko sie tacy znajduja) na tym forum powiedzial speary bierz do trenowania, luk do expienia, bolty na hunty.
Cytuj:
Kusza, a raczej bełty mają większe obrażenia. Przynamniej w teorii... Jest jednak problem z amunicją - jak masz pacc'a to możesz kupić czar tworzący bełty. Jak nie masz troche kaski bys wydał na amunicje. (bełty zostawają jako loot po mino archerach dwarf soldierach, ale to raczej nie wystarczy).
Ja tylko raz kupilem 70 boltow reszte to mam z archerow i soldierow, a mam ich 300. Co prawda rzadko ich uzywam no ale... i za takie oszczednosci mam teraz super sprzet i sporo kasy.
Cytuj:
Jedna bolta ma 60 ataku i kosztuje 3gp w sklepie a normalnie 2 gp , strzala natomiast ma 30 ataku w sklepie kosztuje 2 gp a noramlanie 1gp. Teraz możesz sam zdecydować.
Skad wiesz ze maja tyle ataku, mozesz to jakos potwierdzic (nie mow ze na innych stronach tak pisze, bo to jest jakas plotka).
Cytuj:
I czy da się zbierać strzały tak jak włucznie?
Niestety nie .
Cytuj:
Znalazlem na jakiejs stronie informacje, ze strzala ma 25, a belt 30 ataku - i to jest jak na moj gust najcelniejsza ocena.
To juz jest bardziej prawdopodobne, chociaz nieudowodnione.
Cytuj:
Nie no z belta masz atak 60 a ze strzalki tylko 30 .Jesli zabijales cycka dluzej z kuszy to miales pecha ale jesli niemasz beltow to trzeba chodzic z lukiem..Wiem na swojim przykladzie mialem palka 21 level ale mi go shakowali i zrobilem sobie maga i wiem ze z kuszy sie zabiera wiecej obrazej!!! i to na tyle
Kazdy wie ze z kuszy sie wiecej zabiera hp ale to nie znaczy ze bolt ma 60 ataku.

Cya in another life brothers

Bofedojo jest offline   Odpowiedz z Cytatem