Na nowych światach toporki prawie zawsze są nieco droższe od mieczy.
Sam używam moim knightem akurat cluba, i uważam, że wcale tak źle nie wybrałem.
najmniejszy def w warhammerze? Hmm. I tak bronią 2-ręczną wali się na full-ataku, więc różnica jest bardzo niewielka.
Brak odpowiedniej broni w annihilatorze? Hoho, zanim ja zrobię 100 poziom, to pewnie jeszcze kilka update'ów będzie conajmniej, więc do tego czasu być może już będzie TH w jakimś queście.
mały def broni 2-ręcznych? I tak mam tarczę, więc raczej def broni się nie liczy (no chyba, że ktoś na hunty z wooden shieldem chodzi

)
A'propos expienia z dragon lancą na DLach... hie hie. Spróbuj. Ciekawe, czy przy wymienionych przez ciebie skillach uda ci się DLa zabić tracąc mniej, niż 10 bp uhów

Kumpel niedawno próbował przy skillu 84, i ze sword ringiem na palcu (czyli wsumie 88) (Giantsword), i mówi, że trafia (wogóle trafia, nie zabija!) średnio raz na 4 uhy

Jeśli tylko jednak w tamie jest ktokolwiek, kto atakuje DLa (nawet HMMami) to hity wchodzą już dużo częściej. A jeśli chodzi o zielone, to przy moim 8x skilla też raczej słabo by mi się expiło. To znaczy expiło by się nieźle, ale na pewno UHy by się nie zwróciły. Trza jednak mieć dobrą broń 1-ręczną (4x/5x ataku) i tarczę.