Zobacz pojedynczy post
stary 28-04-2005, 22:01   #13
kinley
Użytkownik forum

Data dołączenia: 27 08 2004

Domyślny

Cześc mialem ten sam problem i sprawa nie wyglada zbyt zabawnie bo mialem takie przerwy na laczuze hej.. o pingach nie wspomne..

Mi pomogl nastepujacy sposob :wykluczajac wszystkie uszkodzenia hardware typu: antena , acces point albo karta w zaleznosci co ci tam dali. Dzwonilem do providera tlumaczac ze jakosc sygnalu jest zbyt niska i sa przerwy na laczu moja antena <->antena. Koles powiedzial ze ciaglosc inernetu mi zapewniaja a czasy go nie obchodza <sick>. Sprawa byla taka ze siedzialem na przeciazonej antenie.... Gdy wzialem sprawy w swoje rece i przepialem na inna antene zbiorcza z pingow >200ms i przerw zrobily mi sie pingi -4ms i zadnego pakietu zgubionego...

Jesli masz w okolicy inna antene nadawcza to sie przepnij albo popros aby cie przepieli... daje ci 99% ze to w znaczacym stopniu pomoze..

P.S. Mialem taki przypadek u 3 moich kolegow u 3 roznych providerow... Dzis Smigaja w tibie a ostatniego laga widzieli ~miech temu...

Uwierz to sie da zrobic eshh ale epopeje je.nalem

@edit

Zapomnialem dodac jesli znasz adres na antene nadawcza spinguja ja z polecenia uruchom -> ping numer.IP /t i patrz czy nie sypie zgubionymi pakietami.. Jesli tak to twoja antena na osiedlu jest przeciozona.. wieczorem dolacze screena z moimi starymi i aktualnymi pingami

Różnice chyba zobaczycie sami 1 ping juz po zmianie (tej na lepsze)z wlaczonymi 2 tibiami i innymi shitami. Lacze to 140kb/s

Ostatnio edytowany przez kinley - 28-04-2005 o 22:21.
kinley jest offline   Odpowiedz z Cytatem