Zobacz pojedynczy post
stary 29-04-2005, 15:44   #114
Aragorn
Użytkownik Forum

Aragorn's Avatar

Data dołączenia: 13 09 2004
Lokacja: Białystok/Venore :P

Aragorn ma numer GG 1109549
Domyślny

Conquer online (link klik)
Jest to świetna gra typu MMORPG(czyli massive multiplayer online role playing game).Grafika jest świetna, jest głos.Instalator zajmuje ok 500mb a gra 1gb, lecz nawet na wolnych łączach szybko się ściągnie programem flashget (do ściągnięcia tu ).Są 4 (później 5) profesje do wyboru: archer(czyli łucznik, atakuje z daleka), warrior (rycerz, ma największą obronę, walczy z bliska),trojan(taki jakby barbarzyńca, też walczy z bliska) oraz taoist (czyli mag).Każda postać może awansować w swojej profesji na poziomach: 15,40(tutaj można zadecydować jakim chce się być taoistem [czyli ta 5-ta profesja] wodnym czy ognistym),70,100,110.Dla każdej postaci jest inny ekwipunek.Tutaj rzeczy jakie można nosić poszczególnymi profesjami:
Archer:Głowa,szyja*:hełmy lub kolczyki,amulety
Tułów*:zbroje
Ręce:broń czyli łuki i strzały, pierścień*, można też atakować bronią
np.: topór lub miecz ale to się archerowi nie opłaca
Nogi*:buty
(zaznaczone * są dla wszystkich profesji)
Warrior:Ręce:broń jednoręczna i tarcza (dostępna na lvlu 40) lub broń
dwuręczna
Trojan:Ręce:broń jednoręczna (można nosić 2 bronie na lvl 40) lub dwuręczna
Taoist:Ręce:tu zamiast pierścienia można nosić branzoletki zwiększające atak
magiczny,backswordy.
Postacie uczą sie różnych skillów (umiejętności) na poszczególnych poziomach
i doskonalą swoje umiejętności posługiwania sie bronią (u warriora także tarczą).
Jeśli ktoś grał w MUonline lub DiabloII będzie mu łatwiej zrozumieć o co mi chodziteraz będzie łatwiej dla tych co grali w MU )są rzeczy zwiększające poziom danych rzeczy (na +1,+2,+3 itd.)są to meteory oraz inne rzeczy a mianowicie dragon balle(dużo bardziej wartościowsze od meteorów ale nie wiem dokładnie do czego służą).(Teraz dla tych co grali w DiabloII będzie łatwiej)Są też sockety czyli miejsca na klejnot w które można go włożyć.
W każdym mieście jest takie "depo" czyli WarehouseMan oraz Conductress która teleportuje nas do poszczególnych miast.Poruszać się można skakając kiedy się trzyma ctrl(najszybszy sposób poruszania się) i klika na ekranie,chodząc(najwolniejszy sposób) i biegając(taki średni sposób poruszania się).
Są też oznaczenia potworów:
Czarny: najtrudniejszy do zabicia, lepiej ich unikać
Czerwony: trudny do zabicia, nie trzeba być już tak ostrożnym
Biały(nie napisze na biało bo nie będzie widać ):w sam raz do zabicia,najlepiej je zabijać.
Oraz zielony: łatwy do zabicia lepiej nie zabijać bo się dostaje mało punktów exp.
Istnieje też plvl( power leveling) czyli idzie się gdzieś gdzie są trudne(najlepiej czarne dla ciebie)potwory do zabicia.Wtedy się nic nie robi a lvle idą jak "szalone" (dobre na początek potem nie polecam).
Można odwiedzić miejscowośc Market (dzięki Conductress) i tam można samemu sprzedawać tak jak NPC (non player character) czyli (siadasz na specjalnym miejscu i wykładasz towar na sprzedaż), oraz można kupować w każdym mieście rzeczy od NPC.
Można wybrać sobie fryzurę,można być łysym,można wybrać kolor włosów
oraz tak to nazwę avatar pojawiający się przy nicku postaci.
Są różne kanały:talk(taki default jak w tibii), whisper(czyli jakby priv),team(czyli do rozmowy w teamie[nie działa jak party w Tibii tylko jak w MU lub DiabloII{używane do plvl}])friend.
Można mieć ustawiony trybk(klikniesz na kogoś i go atakujesz[nie polecam low lvl]), peace(możesz sobie klikać do woli i tak nie zaatakujesz ), capture (do bicia pk) oraz team (nie wiem dokładnie co robi ).
Oraz można być w gildii .
Są też rózne światy(są 3 światy: Wild Kingdom,Dream,Gem World) i serwery (ja osobiście gram na świecie Gem World i serwerze Emerald a nazywam się Legolas_pl).
Więcej informacji na stronie głównej tej gry http://www.conqueronline.com.
Postarałem się streścić najważniejsze informacje w tej grze, mam nadzieję, że zachęciłem was do grania w tą grę.A tutaj dodatkowo zdjęcie na zachętę:

ja w mojej skrzynce a tamto najbardziej w lewo to dragonball .