Temat: Świadome sny
Zobacz pojedynczy post
stary 01-05-2005, 16:41   #31
Liado
Użytkownik Forum

Liado's Avatar

Data dołączenia: 16 10 2004

Liado ma numer GG 5663472
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shanhaevel
Podobno kiedyś jak spałem, rodzice kazali mi przejść do nnego łóżka z jakiegoś powodu (w rl), to ja: "Eheeeee..." i posłusznie poszedłem. Następnego dnia nie wiedziałem jak się znalazłem w innym łóżku. Możliwe, że byłem nieprzytomny (wiecie, można robić niektóre czynności będąc nieprzytomnym). Może to nie sen, ale związane ze snem.
Byłeś w stanie eeee... nieopamiętam. W każdym razie jest to stan odwrotny do stanu Alfa w którym ciało śpi jednak umsył cały czas pracuje.Co do OBEE to nie można go wywołać w czasie snu, aby taki stan osiągnąć należy medytować i wizualizować siebie np. wspinającego się po linie, oddychać należy miarowo trzeba oczyścić umysł. Mi prawie się to udało jednak tylko połowicznie. Moje kończyny były już ciałem astralnym jednak mój umysł powzosatawał w ciele.
Co od świadomych snów to takie miałem a teraz snów "niemam". I małą porada, jeżeli chcecie przenieść się w inne miejsce w czasie snu to musicie jak najszybciej biec przed siebie i wyobrażać miejsce w którym chcecie być, w snach można również latać, jednak nie jest to takie proste jak się wydaje ponieważ mózg jest przyzwyczajony do grawitacji. Żeby polecieć musicie iść biec przed siebie i próbować wzlecieć, na początku napewno będziecie spadać jednak później będziecie już latać.
PS: Jeżeli ktoś ma jakieś pytania dot. parapsychologi chętnie na nie odpowiem na privie.
PPS: www.strefa51.z.pl/ - strona o magyi, parapsychologii, ufo itp.
PPPS: A może zrobić grupę nie świadomie śniących tylko interesujących się zjawiskami paranienormalnymi .

Ostatnio edytowany przez Liado - 01-05-2005 o 16:45.
Liado jest offline   Odpowiedz z Cytatem