Temat: Świadome sny
Zobacz pojedynczy post
stary 02-05-2005, 10:54   #52
Liado
Użytkownik Forum

Liado's Avatar

Data dołączenia: 16 10 2004

Liado ma numer GG 5663472
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mar Cin
Właściwie to jeden taki sen właśnie mi sie przypomniał. Śniło mi się, ze obudziłem się, pzypomniałem sobie o zadaniu domowym ze szkoły i wyskoczyłem z łóżka jak oparzony. Wyjąłem zeszyt z tornistra (czułem nawet jego ciężar) zrobiłem zadanie, i [nie pamietam już, co robiłem, sen miałem pare tygodni temu]. Potem nagle obudziłem się w łózku, zadania w zeszycie nie było Szkoda, że skapnąłem się, ze to sen dopiero jak się obudziłem (ale znając życie i mojego pecha, jakbym zorientował się, ze to sen w którym mam nieogranicznoną kontrolę, zaraz bym sie obudził z podniecenia
Uczucia w snach są najczęściej powodowane z "zewnątrz" czyli np. śni ci się że ugryżł cię wampir jednak to był komar który urzarł cię w szyję, jednak uczucia te są wyostrzane, wyolbrzymiane, np. kto na ciebie naskoczył a we śnie spadła na ciebie ciężarówka.
Budzimy się ze snu kiedy dzieje się coś po czym ni wiemy co by nastąpiło, np. ktoś podrzyna nam gardło (we śnie oczywista) jednak nikt nam nigdy nie poderżnął gardła więc niewiemy co by wtedy nastąpiło i albo dzieje się coś absurdalnego albo budzimy się.
@]V[ichał
"anyway, czasem mam takie dziwne wrażenie , że spadam , i nagle sie budze. To jest taki etap miedzy snem a jawą , czyli zazwyczaj zaczyna sie sen , że np. sobie ide i nagle potykam sie o kamień.Wtedy czuje takie wrażenie jakbym spadał i sie budze (przestraszony)."
Takie uczucie towarzyszy przechodzeniu na odmienny stan świadomości.
Podobne uczucie towarzyszy wchodzniu do stanu Alfa czy Theta

Ostatnio edytowany przez Liado - 02-05-2005 o 10:58.
Liado jest offline   Odpowiedz z Cytatem