Zobacz pojedynczy post
stary 02-05-2005, 22:11   #20
Quodion
Użytkownik Forum

Quodion's Avatar

Data dołączenia: 01 03 2005

Stan: Niegrający
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

1. Jakimi cechami wyróżniają się gracze, których szanujesz najbardziej?
Takimi że myslą. Na serio, 70% (na oko) Tibijczyków nie myśli. Tacy gracze, którzy mają swój honor (uwaga to pojęcie jest prawie zapomniane i polecam sięgnać po słownik historyczny), potrafią o siebie zadbać są według mnie najlepszymi graczami w Tibii. Jeżeli też wiedzą że to tylko gra, to normalnie super.

2. Czy zaobserwowałeś w Tibii zjawisko, gdy jakiś gracz jest powszechnie (przez większość lub wszystkich) szanowany? Jeśli tak, to jakie jego cechy wywołały powszechny szacunek?
Oczywiście. Cechy tego gracza to były: Inteligencja i... level. Gracz jest szanowany jeżeli naprawdę potrafi myśleć i pokazuje to innym i dzięki temu jest szanowany. Niestety, ale szacunek też wynika z levelu postaci. Może się okazać że jakiś "bezmózg" kupi konto z 100lvl i będzie szanowany. Tylko dlatego że ma wysoki level, a w rzeczywistości do... dupek (bez obrazy jeżeli ktoś okaże się urażony).

3. Jakich graczy szanujesz najmniej i dlaczego masz o nich stusukowo niskie zdanie?
Nie mam specjalnej statystyki nie lubienia, ale jedno wiem. Jeżeli ktoś się nazwie: "Hozdaczy Ckalawior" (Chodzący Kalafior) , to nie umie poprawnej polszczyzny, a za takimi nie przepadam ale też nie skreślam. Ale nicki w stylu: "Zrobię loda za uha" są beznadziejne i do takich się nie odzywam, a jeżeli się odeziwe to najczęściej po dwóch zdaniach ignor. Następnych kogo nie szanuję to: złodzieje, niskie PK które po nie udanym zamachu krzyczą "missclick" i żebracy. Zdanie mam niskie tylko z jednego powodu: Bo nie umią myśleć (!) i nie mają honoru, a nawet nie wiedzą co to jest (!!). Nie lubię też osób krzyczących: "ZENEK K**** GDZIE JESTES??!!!!??" Mało że marnują czas na pisanie przekleństw to jeszcze wstawiają miliardy "?" i "!". Jedyny powód dlaczego nie szanuje to totalny brak inteligencji.