Miałem se pala...

. Bardzo dobra postać. Dość łatwy trening no i ofkoz najszybszy

. Polecam! Może też dużo unieść na wyższym lvlu, ma więcej many niż knight co za tym idzie przy wyższym mlvlu kupujemy UH itd. SD !!!
Możemy pakować na zmiane SD i bolty

. niemało HP a więc przy wysokich skillach może być lepszym blokerem niż knight ze względu na czary (UH, Exura Gran, Utamo vita). Moim zdaniem świetna postać chociaż też trudna. Trzeba myśleć o skillach, mlvlu i huncie. Hunt może być lepszy bo mamy niewidkę

. Jeśli idzie o eq to jest kwestia gustu. Można chodzić w DSM, RH, C legs, Demonka

albo P Set ( mam nagrane na filmie - Huychan 85 lvl P set + Boh i OGIEŃ

).
Spiry rules chociaż mają def=0. Chodziłem z nimi w dniu hacka na guardy w kazo z shieldem i było miło

.
Aaa... no i taki mały fakt... Bolty trafiają o 50% częsciej bloodhitem niż broń ręczna typu sword itp. Aha...druidzi robią pewne runki (Adeta Sio) dzięki którym wysokolevelowy Pally może mieć swojego summona z tym że to się nazywa Convince. Patent podobny jak przy summon z tym że aby mieć takowego klikamy na rune i na potworka którego chcemy convincować a wtedy spalamy mane np. Monk - klikamy na runkę, na potworka i tracimy 605 pkt. many zyskując tym samym "convinca".
Pally jednak nie jest doskonały... LAG jak złapie to można się na tym przejechać... przy huncie GS ded całkiem możliwy jeśli biegamy z kuszą (brak shielda może dać w d...). Przy duelach np. z knightem to pally może dostać bo nie ma shielda a walka spirami nie ma sensu (knight pozbiera lub wywali).
Pally musi nosić amunicję i jeśli się skończy to trzeba wracać do miasta a więc o kilkudniowych wyprawach bez powrotu nie ma mowy (knight ma mieczyk czy coś i idzie). Amunicja trochę waży więc dużo jej na low lvlu nie zabierzemy ew. mamy czar np. Exevo Con i robimy sobie strzały w trakcie walki lub Bolty (PACC). Pall nie ma ringów (mam na myśli Distance Fighting ring - coś takiego nie istnieje

).
Teraz spróbuje knighta bo wiem już jak trenować ^^. Skille idą wolno ale jak już ma się ten 90 skill i przyłoży się z GS, DL ew WH ... uuuu boli

.
Wybór należy do Ciebie. Jeśli masz pytania co do knightów to śmigaj do Sozemega ( siema bro

)ew. Gelu The Knight.