1. Co sprawia, że w świecie Tibii pewne rzeczy są dla Ciebie bardziej, a inne mniej ważne? Czy są to poglądy wyniesione ze świata realnego, a może grając w grę i spotykając się z innymi graczami nabierasz nowych perspektyw, przejmujesz dążenia od innych graczy?
Cóż, ja po prostu idę przed siebie. Poglądy mam takie, że nie toleruję zawiści, bezsensu i niekonstruktywnej krytyki. Jest tego jeszcze trochę ale chyba więcej wypisywać nie muszę.
2. Czy level posiadany przez gracza wpływa na to, co o nim myślisz? Jeśli tak, to jak?
Cóż, chciałbym powiedzieć, że nie jednak nie do końca to jest prawda. Gracz z mniejszym lvl-em musi się bardziej wykazać, jeżeli chce coś ode mnie. Niestety, zazwyczaj wiadomości od tzw low-lvli są z gatunku "Fri itejms plys".
Wszystko więc zależy od tego, kto steruje graczem a nie jaki ma lvl, bo każdy kiedyś miał niski poziom.
3. Czy masz szacunek do graczy mających wyższy level niż Ty? Jak duża musi być ta różnica, żebyś ewentualnie poczuł respekt dla takiego gracza? Czy taki respekt wynika z pewnej obawy przed silniejszym graczem? (Jeśli tak, to nie wstydźcie się do tego przyznać - to normalny mechanizm u każdego człowieka...).
Cóż, graczy się nie boję bo jestem na non-pvp. Co do respektu... Są osoby i z mniejszym lvl, które budzą we mnie podziw. Są też osoby z większym lvl, które nie wzbudzają mojego podziwu, gdyż lvl jest tylko liczbą, która łatwo ulega zmianie. Między 200 a 100 lvl jest 114m exp różnicy. Dobry gracz potrafi nabić 0,3-0,5 mln w jeden dzień. Po ~250 dniach expowania masz ten "niesamowity" 200lvl. Kwestia jest tylko taka, czy gra ci się nie znudzi przed upływem ~250 dni expowania (pomiędzy którymi pewnie będzie sporo przerw). Ja podziwiam osoby, które mimo deadow i innych komplikacji grają dalej. Jonus, mam nadzieję, że teraz prędko nie padniesz