Temat: Samobojstwo
Zobacz pojedynczy post
stary 04-05-2005, 14:43   #1
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny Samobojstwo

Ciekawi mnie wasze zdanie na temat: czy samobojstwo jest jakimkolwiek wyjsciem z sytuacji??

Bo skoro czlowiek czuje, ze uchodzi z niego radosc zycia i to z kazdym dniem coraz bardziej to byc moze ma racje twierdzac, ze "po co zyc".

A po drugie. Panuje opinia, ze samobojca jest czlowiekiem slabym psychicznie. Dlugo sie nad tym zastanawialem i doszedlem do wnkiosku, ze wrercz przeciwnie. To, ze na drodze swojego zycia spotkaly go problemy z ktorymi nie mogl sobie poradzic to nie jego wina. A proba samobojstwa to naprawde powazna decyzja - to nie jest tak, ze czlowiek nagle pomysli o samobojstwie i od razu plan realizuje (znaczy nie znam takiego przypadku).

Jesli ktos juz podejmuje decyzje odejscia to tak naprawde musi miec w sobie wiele odwagi.

I sposoby leczenia samobojcow: czlowieka ktoremu zycie dokopalo i on nie poradzil sobie z tym traktuje sie jak psychola: obserwacja w szpitalu, leki antydepresyjne lub uspokajajace. To tylko bardziej przekonuje go, ze cos z nim nie tak i nie ma po co zyc. Wiele osob po takiej terapi probuje jeszcze raz targnac sie na zycie.

Co wy o tym myslicie?

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.