up:
Nie miły panie nie robie cieniowania na odwal się. Chociaż przyznaje się gdy jestem lekko śpiący robie troszke (widocznie) gorsze obrazki (umysł wtedy inaczej pracuje).
Dam ci przykład pracy nad którą dość długo tu steraczałem:
"Wakizashi" (nie będę wspominał o Krasnoludzie bo to wiadomo -.- )
Nad zrobieniem rękojeści do broni sterczałem 1h + 0,5h na ostrze (chciałem by to jak najbardziej przypominało originał - realistyczne) . No i efekt jest widoczny, jestem zadowolony z Wakizashi.
Troche gorzej (prawda) z tym masywnym mieczem no ale cóż....
Aha czepiasz że daje Blur, a może nie widzisz linka do bez blura ? Daje blur bo nie chcę się bawić w Dithring czy inne tego podobne rzseczy (strata czasu, bo i tak będzie to gorzej wyglądało niż z blurem). Drugą cechą dlaczego używam blura to jest to że wygląda to ładniej (oczywiście na 32x32 i mniejszych niż 80x80 nie używam go) .
Tera jeśli ty komentujesz moje obrazki to ja skomentuje twoje (Ty krytycznie to i ja ).
Uważam także że to właśnie robisz obrazki na "odwal się", jeśli moge zarzucę tu kilkoma linkami:
1 = jedyne co tu ładne jest (jako tako) to ta tarcza .... reszta to banalna sprawa (no jeszcze hammera bym tego kamiennego dodał ... ale jakoś mnie nie przekonuje) potem już tylko dalej są jakie takie prace (nawet ładne... no ale te pierwsze zniechęcają troszke do dalszego oglądania).
2 = totalna porażka -.-
3 = Tak tu już widać ogromną poprawę ( i można cię pochwalić nawet za to)
Ale biorąc pod uwagę ile zrobiłeś to wychodzi na to że ... gorzej niż ja.
Także myślę że to ty raczej robiłeś te obrazki byle je zrobić (byle były) - no prócz tych kilku ostatnich .
Aha teraz zacytuje:
[quote]poprostu rysujesz krzywe linie dajesz byle jakie kolory na odwal się wycieniowane [/url]
Teraz powiedz mi, czemu ty nie zrobisz obrazka 300x300 +++ ? Zobaczymy jak tobie wyjdą linie bo chyba ołówkiem nie będziesz dodawał po kropeczce ? Jeśli są narzędzia dzięki którym można sobie ułatwić pracę to czemu ich nie używać ?
Także kolorowanie (czyt. cieniowanie) pewnie na obrazku 300x300 nie będziesz także robił kropeczka po kropeczce i ... czy zrobisz Ditrhing (Czy jak to temu jest - ci co rysują to wiedzą oco chodzi). Ja osobiście wole użyć Blur co daje ten sam efekt -.- (lub bardzo podobny a bardzo ułatwia życie, które i tak jest krótki i nie ma w nim czasu na dodatkowe 5h dithringowania dużych obrazków z dużą paletą kolorów).
Teraz krótko mówiąc twoje prace też nie są zachwycające ...
Dobra, zostawmy ten temat i nie wracajmy do niego. ok ? Nie lubie się kłócić o rysunki. Ale i tak uważam że te twoje nie są nadzwyczajne ...
@TOPIC:
Ciągle próbuje te drzewo narysować -.- i bez przerwy te wredne liście (chyba zrobie je bez liści, jako stary drzewiec - czyż starość nie jest także oznaką mądrośći ?).
Więc Sorka, ale ominę narazie te drzewko bo robie zastuj i przejde troszke dalej ^^ .