Zobacz pojedynczy post
stary 04-05-2005, 18:22   #92
Bulboglowy
Użytkownik Forum

Bulboglowy's Avatar

Data dołączenia: 12 02 2004

Profesja: Elite Knight
Domyślny

Koleś, weź popatrz na tą rozmowę: mówię ci, że Knight na 60 lvl wyciąga tam 50k/h, a ty mi nie wierzysz, dlaczego ?
Mam trzy argumenty (prawdziwe):
- widziałem filmik na którym było właśnie 50k/h (dragony+dl, jedna jaskinia) robione przez Knighta na 60 lvl (Dragony meele, czasem HMM; DL explo)
- koledzy z gildii: hunt we dwóch: Knight (skill 85, tylko meele) zgarniał więcej expa niż Paladyn (skill 84, tylko bolty)
- Paladyn (90 lvl 95+ skill) już nie w jednej, ale na całym spawnie (full of coz) 100k/h

1. Knight przeważnie blokuje, ale wyjątkiem są właśnie smoki.
2. Mówisz, że Sorcererem to możliwe, bo zabicie draga to 40 akcji. Paladyn na 84 skillu zabija draga po 35-40 boltach. Pomyśl, gdy będzie 10 skilli wyżej.
3. Jak napisałeś "większość wypraw" to pomyślałem o samodzielnych huntach, bo jak Knight gdzieś idzie to jest to conajmniej 5h wyparawa. Źle zrozumiałem.
4. Żeby mieć na Dragon Lair 40k/h, bijesz Smoki pojedyńczo. Jeżeli mówimy o większej ilości to dodaj do swoich kalkulacji, że luruje się tak Dragony, żeby maksymalnie wykorzystać explo, czytaj: 2-3 jednocześnie.
5. Więc ci 1 miesięczni Knight'ci latają z longswordem... i mają z tego zajawkę... Może przerzucimy ich kwestie do działu: "Jak tracić czas w Tibii", albo "Jaki stuff dla n00ba". W tym wypadku masz rację, bo z longsworda nie ma dużych hitów ;P
6. W "małym domku" zmieściliby się wszyscy wykonawcy Demon Helmet Quest Solo. I bynajmniej to nie Knight'ci stanowiliby mniejszość.

PODSUMOWUJĄC:
- 50k/h na Venore Dragon Spawnie jest rzeczą normalnie spotykaną, choć trudną do wykonania w jednej jaskini (lvl tak, żeby nie bać się DL'a).
- 100k/h w tym samym miejscu jest wykonalne także dla wszystkich profesji (ok 100lv required), chociaż dla Paladynów najłatwiej.
Bulboglowy jest offline   Odpowiedz z Cytatem