A więc (...zdania nie zaczyna się od "a więc", wiem):
-stereoty że swordy są najlepszy wziął się z czasów jak za równo SoV jaki i Warlord sword byly bardziej dostępne niż są teraz
-axe ma więcej ataku a sword więcej defa, tylko że ani jedno ani drugie nie robie wielkiej różnicy te 5-10 obrażeń można przeboleć,
-sword jest cięższy (gs-180 oz., d-lance-67 oz.), ale cap dla rycka raczej nei jest problemem
-na początku na nowym świecie, za 540 gp kupuje sie barb axe ktory jest sporo lepszy od spike sworda (ktorego na poczatku możnal ootnać z quest o ile ktoś wybije te wszystkie fd), potem of quest (40lvl) i jest k-axe, i fs, plusem dla swordów jest to że na 45lvlu już ma się bs ktory jest najlepszym 1h swordem, f-axe dopiero demony (nawet czesto) albo quest 60+ (3 dl'e na raz, niezbyt miłe)
-na starym świecie: nie wiem skąd ktoś wcześnij wymyślił że f-axe jest b-drogi, na nowym owszem ale na starym (~rok z hakiem) ceny są mniej więcej takie:
AXE:
k-axe - 2-3k
f-axe - 15k
d-lance - 25k
SWORD
fs - 10k
bs-20k
gs-30k
Więc nei wiem gdzie tu widać te wysokie ceny fa i niskie bs (-.-)
podsumowując, axe są lepsze, tlyko że dochodzi kwestia wyglądu, ja wybrałem axe i mi sie nie podobaja (gs + c-set) wygląda o niebo lepiej niż (dl + c-set)
jak to już któs wcześniej powiedział, każdy powinien sobie wybrać jaką broń lubi i jaką będzie walczył
P.S nie wiem po co to pisałem x), po prostu mi się nudziło
|