Shivera
- W dużej ilości Polacy, dużo Brazylijczyków, troche Hiszpanów
- Duża ilość (powiedz na ulicy "Szukam Polaków!", a stanie obok ciebie 5 playerów i zacznie krzyczeć "Ja, ja polak" itd.)
- 1. EKWIPUNEK:
plate armor: do niedawna kosztował 1 k, niedawno ceny troche spadły - często do kupienia za 800 gp;
plate legs: 1 - 1,2 k;
fire sword: 8 - 10 k;
soldier helmet: 30 - 50 gp;
dark helmet: 0,5 k;
2. RUNY:
bp of hmm: 0,5 - 1 k;
bp of UH: 2k - 2,5 k;
- atmosfera średnia - nie panuje banda, kto chce mordować, morduje sam

;
- dużo PKrów jest najwięcej w Thais, w Carlin na ulicach wybijają się 9 - 10 lvlowcy;
- serwer nie jest znacząco przeludniony. Problemy z zalogowaniem u FACC mogą być wieczorami i w nocy.
Miejsca do expienia nie są znacznie przeludnione:
Amazon Camp: często można tam expić samemu, czasami 2 - 3 osoby oprócz ciebie, żadko chodzi tam więcej niż 5 osób;
Amazonki obok Carlin: tutaj jest tłok. Żadko trafić w full respawn, jeszcze żadziej, aby nikogo nie było w pobliżu;
Kopalnie Dwarfów: czasem przeludnione, często wysoko lvlowcy krzyczący "LEAVE NOW". Często jednak można znaleźć pustą kopalnie, albo z jednym n00bkiem;
Jaskinia Trolli na bagnach: Często pusta, przeznaczana do treningu. Czasem 2 osoby. Na poziom z Minotaur Mage nikt się raczej nie zapuszcza;
Jaskinia Trolli przy Thais: Tutaj bywają tłoki. Czasem moża natknąć się na PKera;
Femor Hills: Tutaj rzadko przychodzą playerzy. Czasem przejdzie 1, albo 2 graczy i będą siać spustoszenie wśród goblinów i rotworm, ale raczej nie ma tu tłoku;
Trening Room (Rook): tutaj rzadko kto przychodzi. Czasem stoi jakiś n00bek, który nie umie przesunąć dźwigni. Raczej pustki;
- Na Rooku dużo ludzi, są jednak miejsca puste;
- Mi bardzo podoba się Shivera. Zachęcam do grania na tym świecie.
- Ilość ludzi w miastach:
Thais: chyba najbardziej przeludnione miasto. Do depo nie da się wejść. Jak masz niski lvl, to lepiej idz na trolle i podnieś poziom bo przy depo PK cie zabiją

;
Carlin: Porównywalnie z Thais. Trudno przejść między tłukącymi się n00bkami. Dużo osób handluje;
Venore: Mało osób. Większość chodzi expić, więc w samym mieście nie mam tłoku. Reszta siedzi w depo;
Ab'dendriel: (rzadko bywam więc mogą być nieścisłości) Mało osób. Dużo stoi w ciasnym depo. Reszta chodzi po wyższych kondygnacjach;
Kazodroon: Prawie puste. Czasami jedna, ew. 2 osoby w depo. Większość trafia przypadkowo, lub przychodzi z ciekawości. Raczej nie polecam, jeśli masz zamiar poplotkować z graczami
I to wszystko. Mam nadzieje, że się przyda