Zobacz pojedynczy post
stary 09-05-2005, 00:25   #34
Gtyk
Użytkownik Forum

Gtyk's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2003
Lokacja: In a Galaxy Far, Far Away...

Gtyk ma numer GG 2321949
Domyślny

Trzeba umiec odroznic swiat realny od swiata tibii, internetu, gier itp... w internecie skroty typu "w8, rl, gp, np, ty" itd sa normalne, ulatwiaja znacznie porozumiewanie sie, skracaja czas pisania na klawiaturze... dajmy na to, ktos nie zna angielskiego<70% tibijczykow z Polski...> i chce powiedziec zeby rozmowca poczekal... napisze np cos w stylu "Wite" , "wiet" itp... rozmowca nie zrozumie o co mu chodzi... a tak znany przez kazdego "w8" i kazdy wie o co chodzi. Angielski jest obecnie jezykiem uniwersalnym i zaporzyczenia z niego to nic zlego... jednak jak juz powtarzalem trzeba odroznic swiat realny od wirtualnego... w swiecie wirtualnym skroty sa jak najbardziej akceptowanem, w swiecie rzeczywistym- nie. Ostatnio szedlem przez moje osiedle i uslyszalem jak dwoje dziesieciolatkow rozmawia o tibii... "ej wez mi selnij taniej tego knit arma, bo wiesz ze mam ****a malo gp w dp... a tak btw to killnij tego palka co mnie ostatnio peknął bo mi pe legi wypadly i mi c*** ***any oddac nie chce i z brasami łaże"

nie wiedzialem czy smiac sie czy plakac...

Hunt you down without mercy
Hunt you down all nightmare long

Gtyk jest offline   Odpowiedz z Cytatem