@Owoc: pierwszy post byl calkiem ciekawy, za to w drugim juz przesadziles
Sadze ze nie powinno byc zadnych nowych profesji, to tylko sprawilo by wielkie zamieszanie (co z hi-lvlami / nowe profesje tylko na nowym swiecie?), po drugie tyle wystarczy

Oczywiscie do instniejacych vaction mozna by wprowadzic male zmiany, tzn.
1) Knight -> intense healing, moze jakies czary dodajace do skilli; zdecydowanie wieksza roznorodnosc broni, powinni dodac przynajmniej 5 do kazdego rodzaju

2) Paladin -> zmiana nazwy? absolutnie nie archer, moze w ostatecznosci rogue. powinna byc tez jakas nowa bron miotana, chociaz szczerze mowiac nic sensownego na mysl mi nie przychodzi. Sensowna rzecza bylaby tez mozliwosc umieszczania strzal/beltow nie tak jak do tej pory w kolczanie, ale w drugiej rece (podczas gdy w pierwszej bylby luk/kusza). Wtedy kolczan moglby byc zamieniony w przegrodke w ktorej nosic mozna tylko i wylacznie torche/lampy/magic light wandy

3) Sorcerer/Druid -> przede wszystkim wieksze zroznicowanie czarow. wspolne powinny byc naprawde pojedyncze. Druid powinien wzbogacic sie o czary defensywna, zwlaszcza takie ktore moglyby ochronic nie tylko jego, ale i kolegow. Wtedy wyraznie zarysowalaby sie roznica druid-sorcerer -> sorc=atak/ druid=obrona. Druid powinien miec tez wiecej opcji "wspoldzialania" z natura, bo Wild Growth to za malo! (mam na mysli jakies ulatwienie zauroczenia zwierzat)
Inne przedmioty...
Grajac pallkiem zawsze marzy mi sie, skoro nie ma "distance ring"a, jakis np. "light ring", ktory dawalby swiatlo na jakies 60 minut jakosci podobnej do magic light wand. Dobrze by bylo zeby takie pierscienie bylyby dostepne w sklepach, w cenie przystpnej dla low-mid lvli, tzn. 200-300 gp.