Zobacz pojedynczy post
stary 04-03-2004, 18:35   #34
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
Domyślny

Tibia 8.0... hmm... to brzmi dumnie jak się robi progsa który doczekuje się takiej wersji. Upgrade do nowego klienta powinien być rewolucyjny! Nie tam jakieś 2 nowe potworki, 1 nowa broń i tyle.

1.Przede wszystkim powini poprawić samego klienta który wymaga optymalizacji i poprawy "kilku" błędów.

2.Zrobienie jakiś blokad żeby ludzie nie używali TibiGG i inych syfów, ale nie wystarczy tu pozmieniać numerów pakietów tylko coś dobrego wykombinować.

3.Poprawienie grafiki. Ulepszenie itemów i potworków. Możliwie zwiekszeni ilości kolorów ale nie za dużo gdyż jakby przesadzili to by to jeszcze gorzej wyglądało. Osobiście taka grafa mi bardzo nie przeszkadza bo kocham stare gierki i są one dla mnie najlepsze.

4.Powini dodać nowe bronie, nawet dużo nowych broni żeby zniweczyć tą schematyczność(o której ktoś już wspomniał). Także powini dodać bronie opierające się na fist fightingu, tj. nunchaku, stuff, gloves(rekawiczki) róznych odmian np. Fire Gloves. Bronie te charakteryzowały by się niską wagą, ale dzięki magicznemu wsparciu mogły by dorównywać innym bronią. Polepszenie clubów jest konieczne z wiadomych przyczyn.
[EDIT] Jak wstawiłem tego posta to się pojawił post eeriona(którego nie było jak zaczynałem pisać) z tymi rękawiczkami, dlatego prosze nie mówić że plagiat, poprostu mamy podobne pomysły.[END OF EDIT]

5.I teraz co do limitu ludzi i mapy. Jeśli mapa została by powiekszona o jakieś 2 mista i tereny im przyległe to wtedy mógłby zostać limit 850. Ale jeśli nic nie zmienią z mapa to zgadzam się z Dejvem że do 500 + pacc max do 600. A nawet jeśli dodaliby spory teren to i tak mogli by zmniejszyć limit do 700. Z tych samych powodów które Dejvo wymienił.

6.Czary... stanowczo nowe czary ale żeby były przydatne a nie kolejne poison stormy. Szczególnie dla druida np. jakieś tornada czy coś.

7.Przywrócić motywy RPG... ataki a'la Furembras(czy jak on się tam naywał). Częste na losowo wybrane miasta i jedynie z jakąś informacją że np. Własnie minął cię herold ogłaszający że Thais jest atakowane, wszyscy mieszkańcy do broni!

8.Miasto dla +40lvl to też dobry pomysł, a nawet więcej cała wyspa od 40lvl to by było coś przynajmniej nikt by się nie bał że mu jakis n00b cos podluruje albo loota zakosi.

Narazie to tyle, ale jak coś wymyśle, a raczej przypomne sobie to dopisze.
Dr. Omader jest offline