Zobacz pojedynczy post
stary 12-05-2005, 19:04   #44
Quodion
Użytkownik Forum

Quodion's Avatar

Data dołączenia: 01 03 2005

Stan: Niegrający
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Na Rookgaardzie przydałoby się duuużo rzeczy, jednak takich bardziej pomniejszych. Nie takich co zupełnie zmieniają naszego poczciwego "rooka", a np. parę questów, broni, jakis potworek.

Myślę że najbardziej się przydałyby:
1. Nowe tereny (wiem ze banalne) - Mogli by zrobić jakąś małą wyspę wielkości areny dla PACC, na którą możnabyłoby się dostać tylko przez tunel. Oczywiście nie mam nic, by było dostępne tylko dla PACC'ów. Ważne by były nowe tereny.
2. Potworki - Jednak nie takie siłacze jak na rooka w stylu orc wariora, czy (o zgrozo) ghula. Za silne potwory, zrobią z rookgaardu piekło. To ma być wyspa nowicjuszy, a nie strachu. Można byłoby dodać np. jakieś 2 respy swamp trolli na bagnach. Albo dodać 1 dwarfa/elfa (ale to chyba za silne) w jakiś podzemiach. Skunksy i borsuki też mogłyby występować w lasach.
3. Questy - Ale nie takie łatwe jakie są obecnie. Jakiś gdzie można byłoby bardziej pokonbinować, albo więcej powalczyć (mino hell jest banalne). Albo też quest na jakiś amulet. Narazie można zdobyć tylko silver amulet z trolla, a inne?
4. Przedmioty - Jednak nie taki jak plate armor, czy scale. Spike sword też odpada. Trzeba byłoby dodać rzeczy silniejsze ale nie aż tak. Mogliby dodać longsworda (z swordów) i Irron Hammer z clubów. Co do axe, też by się przydałyby ale nie tak silne jak Orcish axe, mówiąć krótko, CipSoft musiałby stworzyć nową broń. Z tarczy można byłoby dodać Battle Shield, z zbroi, Brass Amor (wiem że kiedyś był, ale mogliby spowrotem wprowadzić), a legsów Chain Legsy. Hełm natomiast to Soldier Helmet.
5. Magia - Tak, ale tylko przelotnie. Narazie z magii, są tylko runy Antidote, ale mogliby wprowadzić jeszcze runę Light Magic Missile, w końcu nie wymaga levelu magicznego. Co do spontanicznych czarów, lepiej nie. Bo by jeszcze ludzie biliby się o zaszczytne miejsce najlepszego levelu magicznego na rooku.
6. Więcej dodatków - Mam na myśli tak zwane "legendy". Czyli takie smaczki jak Spike Sword na wyspie, ghul/mino mag za scianą, czy też minotaur pieczący sobie mięsko na ognisko (to najlepsze).

Tylko tyle mam potrzeb. Jest jeszcze sprawa depo. Uważam że wpowadzenie depo na rookgardzie jest czystą głupotą. Czemu? Proste. Jak powstanie depo, to będzie można wysyłać itemy przez parcele do depo. Już widzę wypchane parcele z rzadkimi itemkami (nawet jak na maina) z napisem "Rookgaard". Taaa...
Co do PvP na rooku to też głupota. Już widzę trapy, PK, itp. A to ma być przyjazne miejsce.
Natomiast wymiana złota na platynki... Rety, jak będą platynki, to będą też kryształki (te niebieskie monety). Heh, na rooku powinniśmy wynosić trochę kasy, ale nie od razu całe tysiące.