Zobacz pojedynczy post
stary 13-05-2005, 18:21   #59
Adaras
Użytkownik Forum

Adaras's Avatar

Data dołączenia: 04 03 2004
Lokacja: Forgotten Realms

Stan: Tutor
Imię: Val'ndar
Profesja: Elite Knight
Gildia: Great Eagles
Świat: Eternia
Adaras ma numer GG 3697067
Domyślny

Cytuj:
Kiedyś oglądałem dokument na tvp o okradaniu dzieciaków w szkołach. Niektórzy uczniowie już po 13-14 lat nosili ze sobą noże [i to nie kuchenne] do szkoły, ze strachu przed kolejnymi wymuszeniami i kradzieżami...Straszne...
Hm. Sam mam w domu porządny wojskowy bagnet - jeżeli takie coś daje komuś poczucie bezpieczeństwa i potrafi się nim co nieco posługiwać - czemu nie?

@Ontopic
Sam nigdy nie zostałem okradziony, aczkolwiek ile razy mi grożono pobiciem etc? Hm. Można by to liczyć w setkach. W szkole mam niezbyt dobrą reputację (jak się jest uczciwym i dobrze wychowanym, to tak jest -.-) u "ziomali" którzy stanowią, niestety, większość uczniów. Najlepsze jest to, że 95% z nich zna co najwyżej moje imię.
Jeśli chodzi o pobicia - cóż, kilkakrotnie atakowano mnie w szkole, ale z reguły były to błahostki. Z tego co pamiętam raz nawet zostałem przez chwilę porządnie przyduszony, ale cios z łokcia w twarz to jednak mocny argument.
Wiele razy pytano mnie też o "szlugi" i inne - jednak nic z tego nie wyniknęło po zwykłym "nie". Być może jest to spowodowane tym, że mam ~185cm wzrostu? Sam nie wiem.
Nec tamen illa tacet
Et digitis tria tura tribus
Sub limine ponit.
Qua brevis occultum
Mus sibi fecit iter.

Arcanum Mortis.
Adaras jest offline